Με άριστα στα μαθηματικά από τις Οινούσσες στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Μ.Π.

Η Αθανασία Κομνηνάρη πάλεψε για το στόχο της, αν και θεωρεί υπερεκτιμημένες τις Πανελλαδικές
Τρί, 27/08/2019 - 10:56

H Aθανασία Κομνηνάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Οινούσσες. Εκεί πήγε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Από μικρή είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στα μαθηματικά . Σήμερα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δεν είχε άγχος. Ήξερε από πριν, όταν κατάφερε να γράψει στις πανελλαδικές εξετάσεις ένα ολοστρόγγυλο 20 στα Μαθηματικά, τo οποίο θεωρεί προσωπική δικαίωση, και 19,4 στη Φυσική, οτι θα περνούσε εκεί που ήθελε και με... αέρα.

Πρώτη και μοναδική σχολή επιλογής η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οποία και πέτυχε μπαίνοντας και με καλή σειρά (14η). Στο μέλλον θέλει  να ασχοληθεί με τη μαθηματική έρευνα και την επιστήμη κι όσο κι αν προσπαθεί  αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σκεφτεί με ποιο τρόπο θα μπορούσε να ενσωματωθεί το νησί της στα μελλοντικά της σχέδια.

Η Αθανασία δεν ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που απλά το έχουν και αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Όλο αυτό το διάστημα προετοιμάστηκε συστηματικά. Εκτός από το σχολείο στις Οινούσσες ανεβοκατέβαινε στη Χίο για φροντιστήριο.

«Η τελευταία χρονιά στο λύκειο Οινουσσών πέρασε πολύ γρήγορα για μένα. Προσπάθησα να συγκεντρώσω όλες τις γνώσεις που θα με βοηθούσαν στην επίτευξη του στόχου μου και συστηματοποίησα το διάβασμά μου», ανέφερε σε συνέντευξή της στην «Α».

Το να μένει κανείς στις Οινούσσες και να προετοιμάζεται για πανελλήνιες δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε λιγότερο κοστοβόρα.

«Υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες, καθώς νοίκιαζα σπίτι στη Χίο όπου έμενα μόνη μου από την Παρασκευή εως το πρωί της Δευτέρας», μας είπε η Αθανασία και συνέχισε: «Πολλές φορές έπρεπε να χρησιμοποιήσω ταξί για την Λαγκάδα και έπειτα θαλάσσιο ταξί για το νησί, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν πάντοτε ευνοϊκές για τη μετακίνησή μου. Όμως η κυριότερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν το ότι δεν μπορούσα να συμβαδίσω με το υπόλοιπο τμήμα στο φροντιστήριο λόγω των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών, κάτι το οποίο καλύφθηκε χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες των φροντιστών μου».

Βέβαια μένοντας στις Οινούσσες είχε το πλεονέκτημα ότι οι παράγοντες που μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή της ή να την αποπροσανατολίσουν από το στόχο της ήταν περιορισμένοι.

«Οι ανάγκες για διασκέδαση, ψυχαγωγία και παρέα καλύπτονται από το σχολείο, τους καθηγητές, τους συμμαθητές και την οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Αθανασία Κομνηνάρη οι πανελλαδικές εξετάσεις ήταν ίσως η δυσκολότερη δοκιμασία που έχει αντιμετωπίσει, αν και υπερεκτιμημένη, όπως σημείωσε.

« Θεωρώ ότι είναι άδικο μέσα στις λιγοστές ώρες της διάρκειάς τους να κρίνεται και να αξιολογείται η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Στην προσωπική μου επιτυχία συνετέλεσε σε μέγιστο βαθμό το φροντιστήριό μου καθώς και η οικογένειά μου η οποία ήταν δίπλα μου όποτε την χρειαζόμουν. Όπως είναι διαμορφωμένο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ο ρόλος του σχολείου αναγκαστικά περνάει σε δεύτερη μοίρα. Όσον αφορά το δικό μου σχολείο, θεωρώ ότι οι καθηγητές έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να με βοηθήσουν.», κατέληξε.

 

Σχετικά Άρθρα