Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Με Μητροπολίτη και Δ/ντές Εκπαίδευσης ο Αγιασμός στις Οινούσσες

Δήμαρχος Γ. Δανιήλ: Με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών η έναρξη της φετινής χρονιάς
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/09/2019 - 15:01

Στέλνοντας το μήνυμα της  εκπαιδευτικής θωράκισης των Οινουσσών, σήμερα βρέθηκαν στο ακριτικό νησί για τον αγιασμό των σχολικών μονάδων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου και Αριστείδης Κελεπερτζής.

Παρουσία του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων τελέστηκε ο Αγιασμός με την φετινή σχολική χρονιά να ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία, όπως είπε στην "Α" ο Δήμαρχος, αφού τουλάχιστον σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν σταλεί περισσότεροι αναπληρωτές από προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα στο δημοτικο έχουν τοποθετηθεί 4 δάσκαλοι και αναμένεται εκπαιδευτικός για το ολοήμερο. Στο γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις αναμένονται 9 καθηγητές και 2 ακόμη  στο ΕΠΑΛ.

Αυτή τη στιγμή το μαθητικό δυναμικό στο νησί φτάνει στα 84 άτομα και ειδικότερα στο Γυμνάσιο των Οινουσσών φοιτούν 14 μαθητές, 9 στις λυκειακές τάξεις, 23 στο Επαγγλματικό Λύκειο, 29 παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο και 9 είναι τα νήπια και προνήπια.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys