Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Με Μητροπολίτη και Δ/ντές Εκπαίδευσης ο Αγιασμός στις Οινούσσες

Δήμαρχος Γ. Δανιήλ: Με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών η έναρξη της φετινής χρονιάς
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/09/2019 - 15:01

Στέλνοντας το μήνυμα της  εκπαιδευτικής θωράκισης των Οινουσσών, σήμερα βρέθηκαν στο ακριτικό νησί για τον αγιασμό των σχολικών μονάδων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου και Αριστείδης Κελεπερτζής.

Παρουσία του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων τελέστηκε ο Αγιασμός με την φετινή σχολική χρονιά να ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία, όπως είπε στην "Α" ο Δήμαρχος, αφού τουλάχιστον σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν σταλεί περισσότεροι αναπληρωτές από προηγούμενες χρονιές.

Ειδικότερα στο δημοτικο έχουν τοποθετηθεί 4 δάσκαλοι και αναμένεται εκπαιδευτικός για το ολοήμερο. Στο γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις αναμένονται 9 καθηγητές και 2 ακόμη  στο ΕΠΑΛ.

Αυτή τη στιγμή το μαθητικό δυναμικό στο νησί φτάνει στα 84 άτομα και ειδικότερα στο Γυμνάσιο των Οινουσσών φοιτούν 14 μαθητές, 9 στις λυκειακές τάξεις, 23 στο Επαγγλματικό Λύκειο, 29 παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο και 9 είναι τα νήπια και προνήπια.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 22:17

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου προσκαλεί τα μέλη του στην απογευματινή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 5.00 μ.μ. στον Οίκο Διδασκάλων Χίου.  ο σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα πραγματοποιηθεί από τους ιατρούς του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, Μαριέττα Πατεινιώτη, Παθολόγο και Ανδρέα Ζερβόπουλο, Γενικό ιατρό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διοργανώνει την παραπάνω εκπαίδευση προκειμένου να ανταποκριθεί στο έντονο ενδιαφέρον δασκάλων σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών τόσο εντός της σχολικής μονάδας όσο και στη ζωή μας γενικότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!