Μείωση υποψηφίων στις ΑΕΝ, μείωση και των βάσεων;

Γ. Μάργαρης: Πέρσι κατατέθηκαν 171 αιτήσεις στην ΑΕΝ Χίου φέτος 118!
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/07/2020 - 15:06

Λιγότερες κατά 31% είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου από υποψήφιους που διεκδικούν να εισαχθούν στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού της χώρας, το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.

Παρουσιάζοντας τα δεδομένα ο Δ/της της ΑΕΝ, Γιάννης Μάργαρης, σημείωσε ότι ενώ πέρσι υποβλήθηκαν 171 αιτήσεις από υποψήφιους που διεκδικούσαν μια θέση είτε μέσω πανελλαδικών (οι 126 εξ’αυτών υπάγονταν στην συγκεκριμένη κατηγορία), είτε με το βαθμό του απολυτηρίου ή όντας και στις δύο κατηγορίες, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 118!  Βέβαια φέτος όλοι θα εισαχθούν μόνο από το "κανάλι" των πανελλαδικών εξετάσεων, είτε πρόκειται για υποψήφιους από τα ΓΕΛ, είτε από τα ΕΠΑΛ.  

Χθες το βράδυ έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων με τον κο Μάργαρη να εκτιμά ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στις ΑΕΝ θα καλυφθούν, ενώ δεν αποκλείεται λόγω της μείωσης των υποψηφίων, αν αυτό που συνέβη τοπικά συμβαίνει και σε άλλες ακαδημίες, να δούμε και αλλαγές -προς τα κάτω- στις βάσεις.

Σημειώνεται ότι στην ΑΕΝ Χίου καταθέτουν αιτήσεις εκτός από τους υποψήφιους από το Νομό Χίου και από γειτονικούς Νομούς και ειδικότερα από Λέσβο και Σάμο.

ligoteres_kata_31_oi_aitiseis_gia_tin_aen_mihanikon

Σχετικά Άρθρα