"Αν μετακινηθεί η δασκάλα στα Ψαρά μπορεί να υπάρξουν νομικές συνέπειες"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΛΟΓΑ" ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πέμ, 15/06/2023 - 13:26

Αυτό που σε όλους εμάς φαίνεται δυσνόητο, πώς δηλαδή μια δασκάλα Ψαριανή που θέλει να υπηρετήσει στον τόπο της, ο οποίος θεωρείται μάλιστα δυσπρόσιτη περιοχή, πρέπει να διδάξει πρώτα ως αναπληρώτρια στις Οινούσσες και μετά ο διορισμός της να γίνεται στη Χίο και όχι στα Ψαρά, επιχείρησε να εξηγήσει σήμερα, σε συνέντευξή της στο Ράδιο "Αλήθεια", η Διευθύντρια της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης B. Αιγαίου, Κατερίνα Στρατάκη.

Όπως είπε, όλες οι τοποθετήσεις γίνονται με βάση τη σειρά που υπάρχει στον πίνακα του ΑΣΕΠ και μίλησε για το πιο δίκαιο σύστημα, αφού στηρίζεται σε συγκεκριμένη μοριοδότηση στην οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέμβαση.

Στο ερώτημα που το παράλογο αν για παράδειγμα υπάρξει ακόμη και ενδιαφέρον εκπαιδευτικών να "αλλάξουν θέσεις" - δηλαδή εκπαιδευτικός από τη Χίο να μετακινηθεί στα Ψαρά και εκπαιδευτικός από τα Ψαρά να μετακινηθεί στη Χίο- αυτό να το δεχθεί η υπηρεσία, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική, επικαλούμενη ανάλογη περίπτωση μετακίνησης εκπαιδευτικού από τη Λήμνο στον Άγιο Ευστράτιο επί διοίκησης του Αρ. Καλάργαλη. Όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί που ακολουθούν στον πίνακα του ΑΣΕΠ και που μπορεί να έχουν περισσότερα μόρια από τον μετακινούμενο στην συγκεκριμένη περιοχή, αντιδρούν και προσφεύγουν νομικά κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα να είναι υπόλογα και τα διοικητικά στελέχη. Και στην περίπτωση του μετακινούμενου στον Αη Στράτη εκπαιδευτικού, τελικά η απόφαση Καλάργαλη αναιρέθηκε.

Το μόνο που μπορεί να γίνει σ'αυτήν την περίπτωση, είπε η κα Στρατάκη, είναι ο εκπαιδευτικός να υπηρετήσει για δύο τουλάχιστον χρόνια στη θέση που τοποθετήθηκε και μετά υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης, ενώ σημείωσε ότι η ΔΟΕ ζητά ο χρόνος αυτός της υποχρεωτικής υπηρέτησης να μειωθεί στο ένα έτος.

Σχετικά Άρθρα