Μήνυμα συμπαράστασης στους μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΧΙΟΥ (Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
Πέμ, 20/06/2019 - 17:07
Η μουσική είναι... χαρά

Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χίου που αντιστέκονται στη συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου. Μετά την απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, η οποία εκτελεί εντολές του υπουργείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εισάγονται / εγγράφονται μόνο 24 παιδιά για το σχολικό έτος 2019-2020! Τη στιγμή μάλιστα που οι αιτήσεις από τα Δημοτικά Σχολεία έφθασαν τις 42 και η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων είναι για 34.

 

Κοινοποιώντας το πρόβλημα οι συνάδελφοι και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου ανέδειξαν τη λειτουργία, τη δράση, το ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων, που από κοινού με τους γονείς, αντιστέκεται στο κουκούλωμα των προβλημάτων και στο κλίμα πειθάρχησης και συμμόρφωσης που προσπαθούν να επιβάλουν οι προϊστάμενες αρχές αλλά και κόντρα στη λογική διαχείρισης της μιζέριας, του κοινωνικού αυτοματισμού που επιθυμεί να στρέψει τον έναν συνάδελφο ενάντια στον άλλο, το ένα σχολείο ενάντια στο άλλο, προκειμένου να συντηρείται και να περνάει αλώβητη μια πολιτική μετακύλισης ευθυνών από το υπουργείο Παιδείας και τη Δημοτική Αρχή.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε η παραλαβή-παράδοση της αντιλαϊκής πολιτικής ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γι αυτό και οι περικοπές τους ξεγυμνώνονται μπροστά σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Όποιος και να είναι στην κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, είναι δεδομένη η αντιεκπαιδευτική πολιτική, δεδομένη είναι και η πολιτική που πρέπει να μαυρίσει ο λαός στις εκλογές της 7ης Ιούλή.

 

Ο αποκλεισμός μαθητών γίνεται για να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Μουσικού Σχολείου, της στελέχωσής του με… αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές –συναδέλφους «μειωμένου κόστους». Η ολοκληρωμένη Μουσική και Καλλιτεχνική Παιδεία για το δημόσιο σχολείο όμως δεν είναι πολυτέλεια, οφείλει να είναι κομμάτι της αισθητικής και ψυχικής ανάπτυξης της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου ώστε:

· Κανένας μαθητής να μην μείνει έξω από Μουσικό Σχολείο.

· Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής σύμφωνα με τις επιλογές των μαθητών και τις προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

· Να μην κλείσει κανένα τμήμα Μουσικού Σχολείου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να δεσμευτεί για την άμεση λύση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Χίου να πάρει θέση άμεσα.

 

Χίος 20/6/2019

 

Σχετικά Άρθρα