Μόνο ένας μαθητής για να κατεβεί από τα Καρδάμυλα στη Χίο το κράτος πρέπει να πληρώσει 2.000 ευρώ!

Αλ. Αντωνίου, Πρόεδρος Σχ. Επιτροπών: Δεν έχει ούτε "λογική" οικονομίας η κατάργηση των 7 τμημάτων ΕΠΑΛ
Δευ, 25/09/2017 - 15:23

Πέρα από το βασικό που έχει να κάνει με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολιτεία τα θέματα εκπαίδευσης στα νησιά, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, ακόμη και από οικονομικής άποψης – γιατί κακά τα ψέματα αυτή είναι η κυρίαρχη στην εποχή των μνημονίων για τη λήψη της όποιας απόφασης- η κατάργηση 7 τμημάτων από 3 ΕΠΑΛ της Χίου, μόνο συμφέρουσα δεν είναι, αλλά να επιβαρύνει περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό
Την εξήγηση, που προφανώς ακόμη κι αυτήν αδυνατούν να καταλάβουν στο Υπουργείο Παιδείας, έδωσε πολύ απλά ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χίου, Αλέκος Αντωνίου, που σήμερα είχε επικοινωνία με το Υπουργείο προσπαθώντας να πείσει για τα αυτονοήτα.
«Αν ένας μαθητής από το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων αποφασίσει να κατεβεί στην πόλη, για να συνεχίσει τις σπουδές του, το ετήσιο κόστος μετακίνησής του υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ! Ο ίδιος μαθητής θα μπορούσε π.χ. να συνεχίσει στο σχολείο της περιοχής του στην ειδικότητά του, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, γιατί το ΕΠΑΛ έχει ούτως ή άλλως τους καθηγητές που χρειάζεται», είπε ο κ. Αντωνίου εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη «λογική» του υπουργείου δεν βγαίνει ούτε οικονομικά.
Ο ίδιος κρατάει «μικρό καλάθι» για το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης του υπουργείου, ενώ πιο αισιόδοξος φάνηκε ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Τζιώτης, που είπε ότι ήδη το Υπουργείο ζήτησε από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευση να στείλει τη γνωμοδότησή του, η οποία βέβαια είχε σταλεί και πριν γίνουν όλα αυτά  και ήταν θετική (όπως και της Δ/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου) για τη διατήρηση των συγκριμένων τμημάτων των ΕΠΑΛ .

Σχετικά Άρθρα