Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Νέα παρέμβαση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών στον υπουργό Παιδείας για να επανεξετάσει το θέμα των καταργημένων ΕΠΑΛ

Τετ, 04/10/2017 - 21:09

Νέα παρέμβαση κάνει η Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών στον υπουργό Παιδείας, αυτή τη φορά για να επανεξετάσει το θέμα των καταργημένων ΕΠΑΛ.

Αναλυτικό είναι το παρακάτω έγγραφο της :

ΘΕΜΑ : ¨ Μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ Χίου ¨

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Παρότι με τα Αρ.Πρωτ. 41/22-09-2017, Αρ.Πρωτ. 51/29-09-2017 έγγραφά μας προς τον Υφυπουργό Παιδείας κο Δ. Μπαξεβανάκη και την δια ζώσης συνάντησή μας την Δευτέρα 29-09-2017 με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κο Θ. Κοτσιφάκη όπου τονίσαμε την ανάγκη λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ της Χίου, διαπιστώνουμε ότι με την Υ.Α. 1506/03-10- 2017 που εξέδωσε το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας εγκρίνονται από τα 6 ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ. της Χίου μόνον τα 2.

Τα 4 τελικά τμήματα που δεν εγκρίθηκαν έως σήμερα είναι:  1o ΕΠΑΛ Χίου Γ΄ τάξη Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού  1o ΕΠΑΛ Χίου Γ΄ τάξη Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ  ΕΠΑΛ Καρδαμύλων Γ΄ τάξη Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών  Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

 Οι σημαντικότεροι λόγοι υποστήριξης για την έγκρισή των υπολοίπων 4 τμημάτων συνοπτικά είναι:  Για τις δυο πρώτες περιπτώσεις τα τμήματα είναι μοναδικά στο νησί και μερικοί από τους γονείς των μαθητών εργάζονται στην συγκεκριμένη ειδικότητα έχοντας στήσει επιχειρήσεις στο νησί και προσβλέπουν στην συνέχεια της επιχείρησής τους από τα παιδιά τους.  Για την τρίτη περίπτωση των Καρδαμύλων αποτελούν το Κεφαλοχώρι της Βόρειας Χίου, κτισμένα σε απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Χίου ως εκ τούτου θα είναι δύσκολη η μετακίνηση των μαθητών και επιπλέον θα κοστίσει στο δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι τοπικοί παράγοντες συμβάλουν οικονομικά στη λειτουργία των σχολείων των Καρδαμύλων ΕΝΩΣΗΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (TECHNOLOGY TEACHERS'ASSOCIATION) Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (NORTH AEGEAN REGIONAL DEPARTMENT)

  Για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου που είναι και το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑΛ στη Χίο, στην ειδικότητα των Πλοιάρχων απαιτούνται 6 μαθητές και είναι παρακολουθούντες 4. Επίσης στο τμήμα παρακολουθεί και μαθήτρια που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο επάγγελμα με οικονομικά προβλήματα και της είναι αδύνατον να αλλάξει επάγγελμα. Αλήθεια πόσα χρήματα θα στοιχίσει στο Ελληνικό κράτος η μη ολοκλήρωση των σπουδών 4 μελλοντικών καπετάνιων μόνο από την αυριανή φορολόγησή τους;

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Πέραν της αντιεπιστημονικής δεοντολογίας που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της περικοπής των ολιγομελών τμημάτων και ειδικά στη Χίο, πέραν των θετικών εισηγήσεων για λειτουργία των προαναφερομένων τμημάτων όλων των φορέων που καθιστούν το αίτημα Παγχιακό, πέραν των κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών, καθηγητών, πέραν των υποσχέσεων στον κυβερνητικό βουλευτή Χίου που δεν τηρήθηκαν (εγκρίθηκαν 2 από τα 3 τμήματα που του υποσχέθηκαν), θα θέλαμε με την ευαισθησία που σας διακρίνει να μπείτε έστω για μια στιγμή στη θέση των μαθητών αυτών που τους ζητάτε να επιλέξουν τα ΕΠΑΛ ενώ δεν γνωρίζουν αν θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην ειδικότητα που επέλεξαν και κυρίως στη θέση των μαθητών που δεν το γνώριζαν όταν επέλεγαν τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου και μάλιστα τη φετινή χρονιά θα έδιναν και Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Το θέμα της έγκρισης των υπολοίπων 4 ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ στη Χίο αφορά 13 οικογένειες και επιθυμούμε με την παρέμβασή σας να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου όλοι μας, αλλά κυρίως οι μαθητές μας, να ασχοληθούν απρόσκοπτοι με το μαθητικό τους έργο. Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας και για δικές σας ενέργειες.

 

Με τιμή Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε. Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDD

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 10:17

Σε κλίμα συγκίνησης η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή Χρήστου Κόλλια, παρέλαβε το πτυχίο του γιού της στην τελετή καθομολόγησης του Τμήματος  Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου «Γιάννης Καράλης» , στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή, σείστηκε από τα χειροκροτήματα των φοιτητών που για περισσότερο από ένα λεπτό, τίμησαν και αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αδικοχαμένο συμφοιτητή τους.