Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Οι καθηγητές για την γιορτή των τριών Ιεραρχών

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 20/01/2020 - 22:21

Μετά τις παλινωδίες από τις αντιφατικές εγκυκλίους που έχουν σταλεί στα σχολεία μας σχετικά με την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και την άστοχη δήλωση του Αρχιεπισκόπου  για το θέμα, δηλώνουμε τα εξής:

  • Είναι δικαίωμά μας η αργία την μέρα εορτασμού των προστατών των γραμμάτων και των τεχνών.  Δικαίωμα μάλιστα, που μας το  παρείχε προηγούμενος νόμος και όχι αυθαίρετη δική μας απόφαση.
  • Δε δεχόμαστε την υποχρέωση στο να εορτάζεται η ημέρα αυτή με εκκλησιασμό, όπως αυτό υποδείκνυε η αρχική εγκύκλιος που εστάλη στα σχολεία.
  • Θεωρούμε προσβολή στην αξιοπρέπειά μας κάθε δήλωση προερχόμενη από πρόσωπο αναρμόδιο για την εκπαίδευση ,όπως αυτή του Αρχιεπισκόπου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
Πέμ, 20/02/2020 - 15:00

To Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και οι εκπαιδευτικοί Πρωάκης Δημ., Μενδωνίδου Ειρ., Κασαπίδου Μαρ. και Κρανάκη Ασημ. οι οποίοι υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα δάση» τα δύο τελευταία έτη (2017-2018 και 2018-2019) στα πλαίσια του ομώνυμου Διεθνούς  Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  βραβεύονται για την επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων καθώς και την πρωτοτυπία και την πολυδιάστατη προσέγγιση του θέματος.

Η  βράβευση γίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, που είναι οι φορείς υλοποίησης του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Η  Εκδήλωση Βράβευσης πρόκειται να διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μυτιληναίος στο Μαρούσι, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020.