Οι πρώτοι των πρώτων στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/06/2022 - 15:04

Επιμονή, οργάνωση και σωστή διαχείριση του χρόνου ήταν τα… κλειδιά που χάρισαν χαμόγελα στους πρώτους των πρώτων της Χίου στις pανελλαδικές eξετάσεις του 2022.

Μαθητές - απόφοιτοι μιας περιόδου πρωτόγνωρης, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέα δεδομένα στα σχολεία, δεν άλλαξαν τους στόχους και τα όνειρα τους κυνηγώντας τα συστηματικά μέχρι το τέλος.

Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να πτοήσει τους πρώτους των πρώτων, Θανάση Συρβισαριώτη, Παναγιώτη Αλάτση, Ιοκάστη Κρασοπούλου και Λεάννα Μερμηγκούση που με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης ξεδίπλωσαν στην "Αλήθεια" τις προσπάθειες, τα όνειρα αλλά και την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα.

Θανάσης Συρβισαριώτης με 19.000 μόρια από το 3ο ΓΕΛ Χίου

Με 19.000 μόρια ο Θανάσης Συρβασιριώτης από το 3ο ΓΕΛ Χίου ήδη σκέπτεται τον εαυτό του στην γέφυρα ενός πλοίου, καθώς στόχος του είναι η ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.

«Νιώθω χαρούμενος γιατί πέτυχα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου» εξομολογείται, προσθέτοντας ότι στερήθηκε πράγματα αλλά το αποτέλεσμα τον έχει αποζημιώσει.

Όπως ο ίδιος τονίζει, η περίοδος της καραντίνας τον βοήθησε να συγκεντρωθεί περισσότερο στο διάβασμα ενώ αναφορικά με την επιλογή της σχόλης υπογράμμισε ότι η επαγγελματική αποκατάσταση μέτρησε πολύ στην επιλογή του.

Παναγιώτης Αλάτσης 18.500 μόρια από το 2ο ΓΕΛ Χίου

Με τον βλέμμα στη ιατρική και συγκεκριμένα στην ειδικότητα του αθλίατρου ο Παναγιώτης Αλάτσης (πολίστας του ΝΟΧ) είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.

Όπως ο ίδιος δηλώνει η πειθαρχία και η οργάνωση που ο αθλητισμός τον είχε διδάξει έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση του χρόνου που απαιτούσε το διάβασμα του.

«Περίμενα ότι θα γράψω μια καλή βαθμολογία» λέει ο ίδιος προσθέτοντας ότι η επιπλέον μοριοδότηση του αθλητισμού θα τον βοηθήσει στο ενδεχόμενο αλλαγής πόλης όταν ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ιοκάστη Κρασοπούλου 18.570 μορια - ΕΠΑΛ ΒΡοντάδου

Ένα παιδικό της όνειρο θα κάνει πραγματικότητα η Ιοκάστη Κρασοπούλου από το ΕΠΑΛ Βροντάδου καθώς, όπως η ίδια λέει, η ναυτική σταδιοδρομία είναι όνειρο ζωής.

«Από μικρή ήθελα να γίνω πλοίαρχος και τώρα νιώθω ότι τα κατέφερα να μπω στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινούσσων», αναφέρει προσθέτοντας ότι «αυτό που με βοήθησε ήταν το γεγονός ότι έμαθα από μικρή να διαβάζω σωστά, να μην αφήνω κενά και έτσι δεν στερήθηκα πράγματα προκειμένου να πετύχω το στόχο μου».

Λεάννα Μερμυγκούση 18.980 μόρια από το ιδιωτικό Λύκειο Τσάκος

Η Σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ αποτελούσε στόχο ζωης για την Λεάννα Μερμηγκουση από το Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο Τσάκος, που με 18.980 μόρια είδε το όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα.

«Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική χρονιά αλλά εκεί είναι που πρέπει να κάνεις κουράγιο και να συνεχίζεις», ανέφερε προσθέτοντας ότι το αγαπημένο της άθλημα, το καράτε, στο οποίο είναι πρωταθλήτρια, προσέφερε διέξοδο στις στιγμές έντασης της.

Και οι τέσσερεις επιτυχόντες, μέσα από τη "Αλήθεια", ευχαρίστησαν τους καθηγητές και τους γονείς τους που τους στάθηκαν δίπλα τους, ενώ σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν να γράψουν τους βαθμούς που επιθυμούσουν η συμβουλή τους είναι να πιστέψουν στην δεύτερη ευκαιρία και να μην σταματήσουν να ακολουθούν τα όνειρα τους.

Σ.Σ. Συμπληρώνουμε επίσης ότι ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Βροντάδου Μάριος Ν. Βασιλάκης συγκέντρωσε 18.775 μόρια, την υψηλότερη  βαθμολογια του τομέα υγείας ( 3ο πεδίο) στη Χίο. Επίσης η μαθήτρια Μαριάνθη Χούλη του Γενικού Λυκειόυ Βροντάδου συγκέντρωσε 19.100 μόρια, η οποία θα ακολουθήσει τον κλάδο της Ψυχολογίας.

oi_protoi_ton_proton_sti_hio_miloyn_stin_alitheia

Σχετικά Άρθρα