Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

''Όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα έχουμε πατρίδα" . ''Είναι ωραία στα ΤEENS!''

Τελετή λήξης με δρώμενα και συναυλία στα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών ΤΕΕΝS''.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/06/2019 - 06:27

Με μια όμορφη γιορτή, που συνοδεύτηκε πριν το ξεκίνημά της με Δράσεις-Worksops στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Προσομοίωσης Γέφυρας και Μηχανής (που εκτός από τους μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να επισκεφθούν γονείς και προσκεκλημένοι), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης των μαθημάτων για αυτή την πρώτη Σχολική Χρονιά στα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών-TEENS''.

Tην Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. με πολύ κόσμο που παρακολούθησε στην μεγάλη αυλή, δίπλα στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις τους στη Φάρκαινα, εκτός από τα όμορφα μικρά σκετσάκια και τις κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους που παρουσίασαν οι μαθητές του TEENS (συνοψίζοντας αυτή τη χρονιά και τις εμπειρίες τους) παρουσιάστηκε και μια εξαιρετική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου (που γεννήθηκε μέσα στο Μουσικό Σχολείο). 

Στη γιορτή και τα δρώμενα που παρουσίασαν οι μαθητές, μίλησαν για τα Εκπαιδευτικά Ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά (στην Αθήνα και άλλα μέρη), για τις επισκέψεις σε πλοία, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται με τη Ναυτιλία στους νέους...και για τα όνειρα που κάνουν τα παιδιά για το μέλλον τους. Οι μαθητές του ΤΕΕΝS, έγραψαν και παρουσίασαν ένα πολύ χαριτωμένο τραγούδι σε ρυθμό RAP, με αυτοσχέδια δικά τους στιχάκια, που λένε με λίγα λόγια, όπως και το ρεφραίν που επαναλαμβάνεται...''Είναι ωραία στα TEENS''. 

''Όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα έχουμε πατρίδα!...'', έχει πει ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, που δημιούργησε τα ΤEENS, '' Ένα φάρο εκπαίδευσης για νέους Ναυτικούς'', όπως τόνισε η Καθηγήτρια Λουκία Βασιλάκη που προλόγισε την εκδήλωση και συμπλήρωσε ότι ο πιο βασικός μοχλός της επιτυχίας των Εκπαιδευτηρίων TEENS είναι ο ακούραστος και καταπληκτικός Διευθυντής τους Θανάσης Καραπούλιος.

O Διευθυντής του Ναυτικού Λυκείου TEENS (που είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο ΕΠΑΛ της Ευρώπης και πρωτοπόρο στο είδος του )προλόγισε με καμάρι τις ταινίες μικρού μήκους, τα δρώμενα και το τραγούδι που έγραψαν και παρουσίασαν οι μαθητές του και μίλησε για το ευρύ πρόγραμμα των μαθημάτων και τις εξαιρετικές Εκπαιδευτικές δυνατότητες που έχουν και παρέχουν, τα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών-TEENS''

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την όμορφη μουσική εκδήλωση από το ''Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου'', που με σαντούρια, βιολιά, ούτι, λαούτα, κλαρίνο, κανονάκια, ακορντεόν και μια όμορφη χορωδία από κοπέλες, χάρισε στους παρευρισκομένους ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο τη Σμύρνη και τη Χίο μας πέρα ως πέρα, με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια απ' τα χωριά μας

Ακολούθησε ένα δροσερό και γλυκό κέρασμα!      

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Τρί, 18/02/2020 - 11:15

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “Time machine” που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία τη διετία 2019-2021, πραγματοποιήθηκε από 01 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην πόλη Κότσανη της Βόρειας Μακεδονίας. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος καθώς και 6 μαθητές της Β’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές από όλες τις χώρες, με τη «Μηχανή του χρόνου» περπάτησαν στα ίχνη της ιστορίας και μέσα από τις «ένδοξες» και «σκοτεινές» στιγμές της αναζήτησαν τα σημεία εκείνα που ενώνουν τους λαούς όσο και εκείνα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Οχρίδα, Σκόπια).