Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

''Όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα έχουμε πατρίδα" . ''Είναι ωραία στα ΤEENS!''

Τελετή λήξης με δρώμενα και συναυλία στα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών ΤΕΕΝS''.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/06/2019 - 06:27

Με μια όμορφη γιορτή, που συνοδεύτηκε πριν το ξεκίνημά της με Δράσεις-Worksops στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Προσομοίωσης Γέφυρας και Μηχανής (που εκτός από τους μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να επισκεφθούν γονείς και προσκεκλημένοι), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης των μαθημάτων για αυτή την πρώτη Σχολική Χρονιά στα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών-TEENS''.

Tην Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. με πολύ κόσμο που παρακολούθησε στην μεγάλη αυλή, δίπλα στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις τους στη Φάρκαινα, εκτός από τα όμορφα μικρά σκετσάκια και τις κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους που παρουσίασαν οι μαθητές του TEENS (συνοψίζοντας αυτή τη χρονιά και τις εμπειρίες τους) παρουσιάστηκε και μια εξαιρετική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου (που γεννήθηκε μέσα στο Μουσικό Σχολείο). 

Στη γιορτή και τα δρώμενα που παρουσίασαν οι μαθητές, μίλησαν για τα Εκπαιδευτικά Ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά (στην Αθήνα και άλλα μέρη), για τις επισκέψεις σε πλοία, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται με τη Ναυτιλία στους νέους...και για τα όνειρα που κάνουν τα παιδιά για το μέλλον τους. Οι μαθητές του ΤΕΕΝS, έγραψαν και παρουσίασαν ένα πολύ χαριτωμένο τραγούδι σε ρυθμό RAP, με αυτοσχέδια δικά τους στιχάκια, που λένε με λίγα λόγια, όπως και το ρεφραίν που επαναλαμβάνεται...''Είναι ωραία στα TEENS''. 

''Όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα έχουμε πατρίδα!...'', έχει πει ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, που δημιούργησε τα ΤEENS, '' Ένα φάρο εκπαίδευσης για νέους Ναυτικούς'', όπως τόνισε η Καθηγήτρια Λουκία Βασιλάκη που προλόγισε την εκδήλωση και συμπλήρωσε ότι ο πιο βασικός μοχλός της επιτυχίας των Εκπαιδευτηρίων TEENS είναι ο ακούραστος και καταπληκτικός Διευθυντής τους Θανάσης Καραπούλιος.

O Διευθυντής του Ναυτικού Λυκείου TEENS (που είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο ΕΠΑΛ της Ευρώπης και πρωτοπόρο στο είδος του )προλόγισε με καμάρι τις ταινίες μικρού μήκους, τα δρώμενα και το τραγούδι που έγραψαν και παρουσίασαν οι μαθητές του και μίλησε για το ευρύ πρόγραμμα των μαθημάτων και τις εξαιρετικές Εκπαιδευτικές δυνατότητες που έχουν και παρέχουν, τα ''Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών-TEENS''

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την όμορφη μουσική εκδήλωση από το ''Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου'', που με σαντούρια, βιολιά, ούτι, λαούτα, κλαρίνο, κανονάκια, ακορντεόν και μια όμορφη χορωδία από κοπέλες, χάρισε στους παρευρισκομένους ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο τη Σμύρνη και τη Χίο μας πέρα ως πέρα, με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια απ' τα χωριά μας

Ακολούθησε ένα δροσερό και γλυκό κέρασμα!      

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:30

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus + με τίτλο: “Be – Friend with nature” για τα έτη 2019-2021. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ακόμα σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης έχει συμβάλλει στη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και λαούς. Μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών εκπαιδευτικοί και μαθητές ωφελούνται αναμφίβολα.

Σκοπός του προγράμματος “Be – Friend with nature’’ (Γίνε φίλος / βοήθησε τη φύση) είναι η βελτίωση της αντίληψης και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, σχετικά με τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η αποψίλωση των δασών και τα είδη υπό εξαφάνιση θα αποτελέσουν τα κυριότερα θέματα του προγράμματος. Εκτός από την ανάπτυξη ενεργητικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές και οι μαθητές θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα, που θα είναι η επίσημη γλώσσα του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια όμορφη "γωνία Erasmus" στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας, όπου θα δημοσιεύονται οι εργασίες των μαθητών και θα αναρτούνται φωτογραφίες από τις δράσεις των συνεργαζόμενων σχολείων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).