Πρόεδρος ΕΛΜΕ για καταλήψεις: Aποχή καθηγητών με απόφαση ΟΛΜΕ από τηλεκπαίδευση

Δευ, 17/01/2022 - 15:06

Στηρίζει τις μαθητικές διεκδικήσεις η ΕΛΜΕ Χίου, με τον πρόεδρό της Σταύρο Σταυρινούδη, να σημειώνει ότι το πλαίσιο των αιτημάτων τους είναι κοινό με εκείνο των εκπαιδευτικών,  αλλά ως προς τον τρόπο διεκδίκησης– δηλαδή μέσω καταλήψεων- όπως είπε, δεν σχολιάζει τις κινήσεις των μαθητών.

Θυμίζουμε ότι για τα υπό κατάληψη παιδείας το υπουργείο επιβάλλει τη λύση της τηλεκπαίδευσης, με απουσίες για τους μη μετέχοντες, με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ να καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν ο κος Σταυρινούδης υπενθύμισε  ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης, οπότε η διοίκηση οφείλει να τους εξασφαλίσει αυτά τα δύο ζητούμενα, εφόσον τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καλύψει τα κενά εκπαιδευτικών κάποια εκ των οποίων υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς, ενώ για επικοινωνιακούς λόγους -όπως είπε- προσλαμβάνει τριμηνίτες για να καλύψει νέα κενά που παρουσιάζονται λόγω covid.

Να σημειωθεί ότι τη στήριξη των καθηγητών τους με την αποχή τους από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης ζητούν και οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη.

 

Σχετικά Άρθρα