Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης

Τρί, 20/03/2018 - 14:49

Με αφορμή την αναγκαιότητα μονίμων προσλήψεων εκπαιδευτικών στα Σχολεία του Νομού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαμβρόγλου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Σε πρόσφατη συνάντησή μου με εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου έγινα κοινωνός των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι η εκπαιδευτική λειτουργία διασφαλίζεται μόνο χάρη στο ζήλο και την αυταπάρνηση των λειτουργών της εκπαίδευσης, ωστόσο η επιβίωση του εκπαιδευτικού κόσμου βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο.

            Θεωρώ απολύτως απαραίτητη την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας με διορισμούς μονίμου προσωπικού, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και αποφασιστικά μέτρα στήριξής τους (σίτιση, στέγαση, δωρεάν μετακινήσεις).

            Συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση που προανέφερα.

            Κάθε επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας, επένδυση στο αύριο της Πατρίδας μας. 

 

 

Με εκτίμηση

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Με ξεναγό τον εξέχοντα Χιώτη επιστήμονα και ακαδημαϊκό, αστροφυσικό Μανώλη Γεωργούλη.
Παρ, 17/08/2018 - 06:27

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο και τους Φίλους της αίθουσας Ιστορίας του 1ου Γυμνασίου διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον εξέχοντα Χιώτη επιστήμονα και ακαδημαϊκό, αστροφυσικό Μανώλη Γεωργούλη.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. είναι η ευρύτερη προβολή του Μουσείου Φυσικής του 1ου Γυμνασίου- Σχολής της Χίου (1792).

Τα παλαιότερα όργανά του χρονολογούνται στα τέλη του 18ου αιώνα όλα επισκευασμένα,  και πολλά πειράματα γίνονται με αυτά.

Το Μουσείο θεωρείται μοναδικό και η Χίος κατέχει ακόμα ένα θησαυρό. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έως τις 30 Αυγούστου έκθεση Σχολικού βιβλίου