Προτάσεις τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 29/11/2021 - 12:42

Προτάσεις για τη λειτουργία νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Χίου και στο ΕΝΕΕΓΥΛ κατέθεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των γνωμοδοτήσεων από διάφορα όργανα (π.χ. την Τετάρτη θα γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο Χίου), θα τεθούν στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως είπε το Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός προτείνεται η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ο τομέας Υγείας -Πρόνοιας- Ευεξίας στο ΕΝΕΕΓΥΛ με ειδικότητα κομμωτικής, η ειδικότητα τεχνικού θερμικών - υδραυλικών εγκαταστάσεων τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ΕΠΑΛ Χίου αλλά και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Επίσης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου προτείνονται ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών για την ειδικότητα σχεδιασμού διακόσμησης εσωτερικών χώρων καθώς και η ειδικότητα βοηθού νοσηλευτών.

Ο κ. Ευαγγελινός ερωτώμενος εάν προτείνονται συγχωνεύσεις τμημάτων κ.λ.π. σημείωσε ότι η Διεύθυνση δεν καταθέτει καμία τέτοια πρόταση.

Από τη Δ/νση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου στην παρούσα φάση δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού μας.

protaseis_neon_tomeon_kai_eidikotiton_se_epal_kai_eniaio_eidiko_epaggelmatiko_gymnasio_-_lykeio_hioy

Σχετικά Άρθρα