"Πρώτο κουδούνι" με δύο απόντες, λόγω covid

Δευ, 13/09/2021 - 13:12

Με δυο μαθητές απόντες επειδή νοσούν από κορωνοϊό, οι οποίοι σε λίγες ημέρες -μόλις λήξει η καραντίνα- θα επιστρέψουν, ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Χίου, με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδη Κελεπερτζή να σημειώνει ότι για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν έγκαιρα τόσο οι μόνιμοι όσοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Μάλιστα τα σχολεία στα Ψαρά και τις Οινούσσες, όπου τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνιμο το πρόβλημα της υποστελέχωσης ξεκινούν τα μαθήματα κανονικά με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Τα κενά που υπάρχουν είναι λειτουργικά, είπε ο κος Κελεπερτζής, τα οποία προέκυψαν από άδειες ανατροφής παιδιών, επαπειλούμενες κυήσεις και λόγους υγείας και θα καλυφθούν άμεσα, κάτι που επεσήμανε -όσον αφορά την επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού σε Γυμνάσια και Λύκεια- και ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τον Σύλλογο Δασκάλων, η Αγγελίνα Σκουφάλου, τόνισε ότι από την Κυβέρνηση δεν έχουν παρθεί μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αφού ούτε έγιναν περισσότερα τμήματα με λιγότερους κατ’ αναλογία μαθητές, ούτε προσελήφθησαν επιπλέον εκπαιδευτικοί, ενώ ελλιπής είναι η στελέχωση και με καθαρίστριες, ειδικά στα νηπιαγωγεία που δουλεύουν για 3 μόνο ώρες.

Ιδιαίτερες ήταν οι ανησυχίες της, όπως και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων, Μιχάλη Πουλάδα, για την αλλαγή των πρωτοκόλλων που  αφορούν στο πότε κλείνει ένα τμήμα, μιας και προβλέπεται αυτό να γίνεται όταν νοσήσει το 50% συν ένας από τους μαθητές.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που έγινε στο Ράδιο «Αλήθεια» αξιοσημείωτη και η αναφορά του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων μαθητών στο 2ο Λύκειο Χίου και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Χ. Μπουρνιά ότι στο σχολείο τους με ευθύνη του δήμου δεν υπήρχαν αντισηπτικά στις τάξεις με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τους να συνεδριάσει άμεσα και να προμηθευτεί την απαιτούμενη ποσότητα αντισηπτικών.

Σχετικά Άρθρα