Πρώτο κουδούνι με ευχές αλλά και τραγούδια στο "Διονυσιείο" Μουσικό Σχολείο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/09/2023 - 13:40

Με ευχές, χαμόγελα αλλά και τραγούδι ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Χίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος που παρότρυνε τους μαθητές να αγαπήσουν τον Θεό και τις δημιουργίες του υπογραμμίζοντας ότι κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή ψηφίδα στο έργο του, με τον ίδιο να αναφέρεται και στην καταστροφή που υπέστη η περιοχή της Θεσσαλίας, προσθέτοντας ότι ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Χίου Σταύρου Μιχαηλίδη και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχίας Βλυσίδου, που με την σειρά τους ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Χίου Αναστάσιος Κουτσοδόντης σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολειό, κυρίως λόγω έλλειψης χώρων, ενώ ζήτησε από τον Μητροπολίτη Χίου να βοηθήσει, καθώς ήδη «δανείζονται» την παρακείμενη εκκλησιαστική αίθουσα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η τελετή του Αγιασμού ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδι από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους μαθητές και μαθήτριες της Σχολικής  Κοινότητας και το  Εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολικών μονάδων :

«Με βαθύ αίσθημα αγάπης προς την εκπαιδευτική λειτουργία και τη μέθεξη μεταξύ  ‘’Δασκάλου’’ και ‘’Μαθητή’’, εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά.  Με την πολυετή εμπειρία μου ως υπηρέτη της εκπαίδευσης  ,τους καλώ όλους , να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σ’ αυτή τη προσπάθεια που ξεκινά με την  έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων ,  με επίγνωση της σημαντικότητας κάθε στιγμής, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Με την επίγνωση των σημαντικών προκλήσεων που θα κληθεί ο καθένας να αντιμετωπίσει. Ειδικότερα προς τους μαθητές, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η ‘’Γνώση’’ είναι το σημαντικότερο όπλο που θα τους δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές ανάγκες τους, ως μέλη της Κοινωνίας αλλά και στη προσωπική τους ζωή.  Το διάβασμα που πρέπει να κάνει ο καθένας στην πυραμίδα της Εκπαίδευσης  και η πολλαπλή επιρροή του στην ανάπτυξη του καθενός,  δεν αντικαθίσταται από οποιοδήποτε άλλο μέσο της τεχνολογίας.  Είσθε μία γενιά που έχει άπειρη πληροφορία, αλλά πρέπει να τη μετατρέψετε σε γνώση μαζί με τους δασκάλους σας. Για σας , για τους δασκάλους σας, για την ίδια την Επιστήμη.  Ειδικότερα μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Φυσικών Καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας, να γνωρίζετε ότι σας έχει ανάγκη,  εσάς και τη γνώση που θα αποκτήσετε. Τέλος προς την αγαπημένη κοινότητα των Εκπαιδευτικών Λειτουργών , θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Αρχή και εφ’ όσον ο Λαός του Βορείου Αιγαίου έτσι αποφανθεί,  στεκόμαστε  δίπλα σας  με ανταπόκριση σε κάθε αίτημά σας , σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, όπως και ως τώρα πράξαμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.» 

 

 

 

 

proto_koydoyni_me_eyhes_alla_kai_tragoydia

Σχετικά Άρθρα