Σ. Σταυρινούδης: Ανοίξαμε με όχι ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με ανησυχίες για την ασφάλειά μας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/02/2021 - 15:52

Ανάμεικτα τα συναισθήματα στην πρώτη μέρας της δεύτερης επαναλειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σταύρος Σταυρινούδης.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «αν και δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά το άνοιγμα των σχολείων, σε πανελλαδικό επίπεδο η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία των μαθητών όσο και των καθηγητών στην πρώτη μέρα επιστροφής τους, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ, παρά μόνο μέσω επιλογής, από την υπάρχουσα κυβερνητική πλατφόρμα».

Επίσης τόνισε ότι τον προβλημάτισε το γεγονός του μη ανοίγματος των σχολείων τους τελευταίους 2,5 μήνες, αφού από τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν αποδείχθηκε ότι και νωρίτερα θα μπορούσαν σε περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο» να λειτουργούν τα σχολεία.

«Το ότι πάρθηκε το μέτρο των κόκκινων περιοχών τόσο αργά χρονικά, στέρησε με την σειρά του από τους χιώτες μαθητές την διά ζώσης μάθηση και επικοινωνία», συμπλήρωσε.

Τέλος αναφορικά με τους ‘’μαθητές δύο ταχυτήτων‘’, ο κ. Σταυρινούδης επεσήμανε ότι «είναι δουλειά της πολιτείας να μεριμνήσει τις αναπληρώσεις των μαθημάτων, η δική μας θέση ορίζει ότι όλα τα μαθήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μέσω τηλεκπαίδευσης πρέπει να διδαχθούν ξανά με αναπλήρωση στις παραδώσεις των διά ζώσης μαθημάτων, με ειδικές ρυθμίσεις από πλευρά κράτους, θα αποφευχθεί η ύπαρξη των δύο κατηγοριών στους μαθητές».

provlimatismos_gia_tin_asfaleia_mathiton_kai_ekpaideytikon

Σχετικά Άρθρα