Σεισμική… τύφλα για τους γονείς στην ημερομηνία εξετάσεων

Συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο 1ου - 3ου Λυκείων
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 16/06/2017 - 16:18

Αν σε κάτι τα καταφέρνει αυτή η Κυβέρνηση είναι να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Έτσι μετά τα σεισμικά παρατράγουδα των εξετάσεων, ουδείς από το Υπουργείο δεν βρίσκεται να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση, για τις νέες ημερομηνίες που οι μαθητές θα κληθούν να διαγωνιστούν.

Αγανακτισμένοι σήμερα οι γονείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο των 1ου - 3ου Λυκείων, όπου η άγνοια ενημέρωσης ήταν ακόμα πιο φανερή.

Κατ’ αρχήν το μόνο που υπάρχει στον αέρα είναι μια πρόταση της ΕΛΜΕ Χίου και μπράβο της. Γιατί όμως παρακάμφθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ποιος θα απαντήσει στους γονείς; Μ’ αυτά και άλλα ερωτήματα σίγουρα δεν έφυγαν πιο σοφοί οι γονείς από τη συγκέντρωση, αποφάσισαν όμως να απαιτήσουν ακόμα και δυναμικά να διεξαχθούν οι εξετάσεις το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου.

 

Ο πρόεδρος πάντως της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Σταύρος Σταυρινούδης, μιλώντας σήμερα (16/6/17) στο «Ράδιο Αλήθεια» διευκρίνισε ότι η πρόταση της ΕΛΜΕ κατατέθηκε κατ’ απαίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, αφού έπρεπε να παρθούν υπ’ όψιν πάρα πολλές παράμετροι ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συλλογικό πλέον και όχι σε ατομικό επίπεδο. Εκτίμησε ακόμη ότι μέχρι σήμερα το βράδυ το Υπουργείο, που επιθυμεί το ζήτημα να λήξει εντός της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, θα ανακοινώσει τις νέες μέρες εξετάσεων για τους χιώτες μαθητές και μαθήτριες.

Σημειωτέον ότι και η Λέσβος με επιστολή του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Οργάνου ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να ορίσει τα άμεσα τα μαθήματα και να λήξει η επ’ αόριστον αναβολή τους που ισχύει ακόμη. Τέλος και η Λέσβος και η Χίος ζητούν δια φορέων τους αντισταθμιστικά οφέλη λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε.

 

Συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο 1ου - 3ου Λυκείων

Σχετικά Άρθρα