Σχολικές Εκδρομές: "Φως" από το υπουργείο Παιδείας περιμένει η Διεύθυνση Δευτετοβάθμιας Εκπαίδευσης

"Δεν μπορούμε να παρέμβουμε από μόνοι μας" απαντά στον Ιατρικό Σύλλογο Χίου ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός - Το θέμα σήμερα και στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 01/12/2021 - 11:01

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών εκτός Χίου, αλλά το θέμα αυτό απασχολεί το υπουργείο Παιδείας -πανελλαδικά έχουν τεθεί ερωτήματα- και έχει με τη σειρά του απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε τι θα γίνει».

Τα παραπάνω ανέφερε στο alithia.gr ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, αναφορικά με το ζήτημα που τέθηκε χθες από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου για την επανεξέταση σχολικών εκδρομών εκτός Χίου, ειδικά σε επιβαρυμένες -λόγω κορωνοϊού- περιοχές της χώρας.

Ο κ. Ευαγγελινός επεσήμανε ότι από πλευράς της διεύθυνσης δίνονται σαφείς οδηγίες που αφορούν στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, στον εμβολιασμό των συμμετεχόντων στις εκδρομές, αλλά πέραν τούτου δε έχει δικαίωμα να παρέμβει.

"Η απόφαση λαμβάνεται από το Σύλλογο Διδακόντων του κάθε σχολείου και τους γονείς", ανέφερε ο Διευθυντής.

Πάντως και ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του, σημειώνοντας ότι έχει γίνει αποδέκτης ανάλογων μηνυμάτων, όχι μόνο από τη διοίκηση του ιατρικού συλλόγου αλλά και από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Χίου θα τεθεί -εκτός των άλλων- και το ζήτημα των σχολικών εκδρομών.

anamenetai_paremvasi_ypoyrgeioy_paideias_sto_thema_ton_sholikon_ekdromon

Σχετικά Άρθρα