Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

"Σώστε τον πλανήτη δεν έχουμε άλλο σπίτι"

Σάβ, 05/10/2019 - 13:32
Η πρώτη διαμαρτυρία των χιωτών μαθητών για το κλίμα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Με το σύνθημα του τίτλου αρκετοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου πραγματοποίησαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 πορεία στους δρόμους της πόλης της Χίου, με συνθήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, στα πρότυπα αντίστοιχων κινητοποιήσεων που έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, από το κίνημα που ξεκίνησε η σουηδέζα μαθήτρια και ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Θετικότατη η κίνηση των παιδιών και με πολλαπλά μηνύματα. Επέλεξαν μέρα που δεν έχουν Σχολείο για να διατρανώσουν στους... ενήλικες ότι υπονομεύουν το μέλλον τους για το οποίο υποτίθεται οι μεγάλοι σαν γονείς τους κόπτονται και νοιάζονται.

Προτείνουμε το Σάββατο 5/10 να είναι μόνο η αρχή. Κάθε Σάββατο μια τέτοια διαμαρτυρία να οργανώνεται ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να την αγκαλιάσουν μέχρι να κατορθώσουν ένα Σάββατο να βρεθούν όλοι οι χιώτες μαθητές στους δρόμους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και από το νησί μας.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 19:48

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο Λόφο Πανεπιστημίου υπογράφηκε η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ανανέωση του μνημονίου, το οποίο είχε λήξει πριν τρία χρόνια  υπεγράφη ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη. 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατά την διάρκεια της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας ανέφερε:

« Τα πανεπιστήμια τα οποία ξέρω πολύ καλά από την πορεία μου ως καθηγητής και Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και ως Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες μέσω ερευνητικών προγραμμάτων  που εκτελούν σε θέματα ειδικοτήτων τους. Αυτό συμφέρει αφενός  την τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου επωφελείται και η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς με τα έσοδα που έχει μπορεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θεωρούμε ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τα νησιά μας καθώς μπορεί να συνδράμει όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Θα υπάρξει σχεδιασμός να επωφεληθούν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από αυτή την συνεργασία.»

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως η πρώτη συνεργασία μπορεί να είναι με τα Τμήματα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος για τους χειμάρρους και τα ρέματα της Λέσβου. Επιπλέον τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη του τουρισμού και το τμήμα της Χίου για την δημιουργία τουριστικού brand name για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.