Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Στ. Σταυρινούδης: Πολλά τα κενά σε καθηγητές

Δευ, 09/09/2019 - 15:40

Σε αντίθεση με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, που κατά το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κενών με την Α' φάση ανακοίνωσης των προσλήψεων αναπληρωτών, στα σχολεία της Β'βάθμιας εκπαίδευσης οι ανάγκες που υπάρχουν σε καθηγητές είναι μεγάλες, όπως επισήμανε στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σταύρος Σταυρινούδης. 

Ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως εκείνο της Βιολογίας λείπουν καθηγητές, ενώ αρκετά κενά υπάρχουν σε θέσεις καθηγητών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Τα κενά πλησιάζουν τον αριθμό των 50 και αφορούν τα ήδη υπάρχοντα τμήματα, χωρίς να έχουν υπολογιστεί άλλες εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία, όπως η ενισχυτική, ανέφερε ο κ. Σταυρινούδης, λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις της Β' φάσης αναπληρωτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Τρί, 18/02/2020 - 11:15

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “Time machine” που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία τη διετία 2019-2021, πραγματοποιήθηκε από 01 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην πόλη Κότσανη της Βόρειας Μακεδονίας. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος καθώς και 6 μαθητές της Β’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές από όλες τις χώρες, με τη «Μηχανή του χρόνου» περπάτησαν στα ίχνη της ιστορίας και μέσα από τις «ένδοξες» και «σκοτεινές» στιγμές της αναζήτησαν τα σημεία εκείνα που ενώνουν τους λαούς όσο και εκείνα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Οχρίδα, Σκόπια).