Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Στα...δικά του πόδια το Τμήμα Τουρισμού

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 18/07/2019 - 14:36

Με την φράση «δίνουμε σάρκα και οστά σε ένα όραμα δεκαετιών» η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, ανακοίνωσε την εξασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων που, όπως ανέφερε, θα καταστήσουν το τμήμα οικονομίας και διοίκησης τουρισμού του πανεπιστήμιου Αιγαίου στην Χίο, ένα αυτόνομο τμήμα.

«Μετά από πολλές παλινωδίες ιδρύθηκε το τμήμα οικονομίας και διοίκησης τουρισμού στην Χίο, αλλά δεν είχε αποκτήσει υπόσταση μιας και στηρίζονταν στο προσωπικό του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων», ανέφερε η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, συμπληρώνοντας ότι «τώρα με την εξασφάλιση των πιστώσεων ανοίγει ο δρόμος για να αποδοθεί στο τμήμα τουρισμού η θέση του αξίζει στο πανεπιστημιακό στερέωμα».

Η ανακοίνωση αυτή της πρυτάνεως Χρυσής Βιτσιλάκη έγινε κατά την διάρκεια της τελετής αναγόρευσης της κυρίας Αΐσα Μοχάμεντ Σαΐντ Φαντίλα Αλχαμελι, η οποία είναι μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, πρώτη γυναίκα πιλότο στα Αραβικά Εμιράτα και υποψήφια για την Προεδρία του Συμβουλίου του ICAO), σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος οικονομίας και διοίκησης τουρισμού του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 06:44

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ανακοίνωσε πως ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Ο ίδιος σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση.

"Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του. Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!"