Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Στην Α/θμια Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί για τους τίτλους κολεγίων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 23/01/2020 - 13:57

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου πραγματοποίησαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση στη Βουλή του άρθρου, που αφορά την εξίσωση των τίτλων των κολλεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων, αλλά και επιμέρους τιμωρητικών διατάξεων.

«Είναι φανερό ότι η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε ανάλογη τιμωρία και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν ήδη τύχει της απαξίωσης της προϋπηρεσίας τους, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον νόμο 4589/19 και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές, πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και με υψηλό κόστος μετακινήσεων», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Μαρία Μουτρίκα, συμπληρώνοντας ότι ως κλάδος είχαμε πετύχει την απάλειψη των τιμωρητικών διατάξεων στο παρελθόν.

Θα δώσουμε και αυτόν τον αγώνα προκειμένου να δικαιωθούν οι αναπληρωτές  που έχουν όλο αυτό το διάστημα νιώσει εργασιακή ανασφάλεια, αλλά και δύσκολες συνθήκες προκειμένου να μαζέψουν μόρια, ανέφερε η αναπληρώτρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αγγελίνα Σκούφαλου, καλώντας τους συναδέλφους να σταθούν στο πλάι του συλλόγου προκειμένου να επιτύχουν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Σχετικά Άρθρα

Από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
Πέμ, 20/02/2020 - 15:00

To Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και οι εκπαιδευτικοί Πρωάκης Δημ., Μενδωνίδου Ειρ., Κασαπίδου Μαρ. και Κρανάκη Ασημ. οι οποίοι υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα δάση» τα δύο τελευταία έτη (2017-2018 και 2018-2019) στα πλαίσια του ομώνυμου Διεθνούς  Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  βραβεύονται για την επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων καθώς και την πρωτοτυπία και την πολυδιάστατη προσέγγιση του θέματος.

Η  βράβευση γίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, που είναι οι φορείς υλοποίησης του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Η  Εκδήλωση Βράβευσης πρόκειται να διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μυτιληναίος στο Μαρούσι, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020.