Στην Ισπανία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

Τρί, 27/03/2018 - 11:25

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ το 1ο Δ.Σ Βροντάδου ταξίδεψε στην πόλη Palamos της Ισπανίας το διάστημα 16 έως 21 Μαρτίου 2018 για την 5η διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα “For an Active Citizenship,Inclusion and Development: AID refugees and immigrants”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας, Ρουμανίας, Γερμανίας, Ελλάδας και Κύπρου παρουσίασαν κάποια από τα προϊόντα της συνεργασίας για τα οποία ήταν υπεύθυνοι συντονιστές. Ανάμεσα σε αυτά ήταν μια μελέτη που αφορά στην εκπαιδευτική πολιτική των σχολείων της Ευρώπης πάνω στο θέμα της ομαλής ένταξης προσφύγων ή μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ένας ψηφιακός χάρτης για κάθε μία από τις 7 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σημεία ενδιαφέροντος για διάφορους τομείς της καθημερινότητας σε συνδυασμό με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που περιέχει σύντομη περιγραφή των σημείων ενδιαφέροντος με τη μορφή Qr code για εύκολη πρόσβαση από κινητή συσκευή. Επίσης παρουσιάστηκε μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε για κινητά ή τάμπλετ με λεξικό σε 10 διαφορετικές γλώσσες με βασικές λέξεις της καθημερινής ζωής. Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα etwinning που συντόνισε το σχολείο μας και για το οποίο βραβεύτηκε με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Τέλος, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν στη συνάντηση έφτιαξαν ένα σύντομο βίντεο για την 20 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα πρόσφυγα, με τίτλο “20 June -World Refugee Day(2018)” και το οποίο ανέβασε ο συντονιστής του προγράμματος στο youtube αλλά και στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.refugees-immigrants.com

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Παντελίδης, δάσκαλος, διευθυντής, Μαρία Νιαμονιτάκη, δασκάλα και Τώνια Μπαχά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας συντονίστρια του προγράμματος. Το σύνολο των τελικών προϊόντων θα παρουσιαστεί το Μάιο στην Πορτογαλία σε δύο συνέδρια που θα οργανώσει ο συντονιστής του κέντρου εκπαίδευσης της Πορτογαλίας και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών της χώρας.

Σχετικά Άρθρα