Στην τελική ευθεία εργασίες σε Γυμνάσια - Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Καθαρισμοί, χορτοκοπές, αντισηπτικά, με πετρέλαιο στις δεξαμενές και προσεχώς επιπλέον μάσκες
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/01/2021 - 15:45

Το διάστημα της 3μηνης από απόσταση εκπαίδευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων αξιοποίησε ο Δήμος προκειμένου να γίνουν αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες στο Γυμνάσιο Κάμπου, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο, στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο Βροντάδου και στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ενώ αυτήν την εβδομάδα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία που αφορά στον προγραμματισμό χορτοκοπών, απολυμάνσεων και καθαρισμού αυλών σχολείων, οι διευθύνσεις των οποίων έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Για τα παραπάνω ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Κώστας Χατζησταμάτης, εν’ όψει της επιστροφής των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο από την προηγούμενη άνοιξη, οι διευθυντές των σχολείων είχαν ενημερωθεί για να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε οι ανάγκες έχουν καλυφθεί, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και η ρύθμιση των χρεών τους στη ΔΕΥΑΧ, τα οποία αναλαμβάνει να αποπληρώσει ο Δήμος.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας εντός των σχολείων, τόνισε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο Γ. Γ. του Δήμου για την επιστροφή των καθαριστριών που είχαν αναλάβει έργο σε άλλα σχολεία και υπηρεσίες και παράλληλα θα προχωρήσει η πρόσληψη 13 ακόμη καθαριστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας στα σχολεία των τμημάτων υποδοχής παιδιών προσφύγων (στα σχολεία της Β/βάθμιας τμήμα ΔΙΕΠ υπάρχει στο 3ο Γυμνάσιο).

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου θα διανεμηθούν στα σχολεία 252 αντισηπτικά και αναμένεται η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης επιπλέον μασκών στο Δήμο Χίου, ώστε κι αυτές να δοθούν στους μαθητές, εφόσον παρατηρηθούν ελλείψεις και υπάρχουν σχετικά αιτήματα.

teliki_eytheia_proetoimasias_gymnasion_-_lykeion_gia_epistrofi_mathiton

Σχετικά Άρθρα