Χίος, Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Στην Βουλγαρία με "εισιτήριο" το Erasmus+

Δελτίο Τύπου Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς
Πέμ, 08/11/2018 - 15:24

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:  “My Europe, my life, my future” , στο οποίο συμμετέχει το Γ.Ε.Λ. Καλλιμασιάς , πραγματοποιήθηκε η τελευταία  κινητικότητα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες, (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία) στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, στο διάστημα από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι καθηγητές Μελαχροινούδη Ευαγγελία ΠΕ01 και Τομάζος Γεώργιος ΠΕ03.

Επειδή η συνάντηση συνέπεσε με την έναρξη του σχολικού έτους, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την σχετική τελετή στη σχολική μονάδα Dimitar Talev High School και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Τις επόμενες ημέρες, στις συναντήσεις τους οι καθηγητές των εμπλεκόμενων χωρών, έκαναν αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εργασιών που είχαν υλοποιηθεί στα πλαίσια της σύμπραξης και καθόρισαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, καθώς και των εργασιών για την επιτυχή σύνταξη της τελικής έκθεσης. 

Ακόμα παρουσιάστηκαν βίντεο από τις εκδηλώσεις προβολής του προγράμματος στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συζητηθούν νέες μέθοδοι διάχυσης.

Τέλος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που συμπληρώνονταν μετά από το τέλος της κάθε κινητικότητας, με σκοπό την αξιολόγηση κάθε κινητικότητας ξεχωριστά και όλου του έργου συνολικά.

Παράλληλα με τις εργασίες, το σχολείο της Βουλγαρίας είχε οργανώσει διάφορες επισκέψεις για τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της χώρας.  

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 13:40

Την 45η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τίμησαν σήμερα τα σχολεία, με τους μαθητές να ξαναθυμίζουν τις στιγμές που καθόρισαν την ιστορία της χώρας μας.

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από στίχους και κείμενα απέδωσαν φόρο τιμής, σε μια γενιά που έβαλε τα θεμέλια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Μια διαφορετική γιορτή πραγματοποίησε το "4ο Δημοτικό Σχολειό Χίου", καθώς οι μαθητές… άφησαν το σχολικό κτίριο και πραγματοποίησαν την γιορτή τους στην Απλωταριά.

Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν και… υπενθύμισαν στους περαστικούς τα γεγονότα του Νοέμβρη του '73, που σημάδεψαν την Ελλάδα.