Χίος, Τρίτη 19 Μαρτίου

Στην Βουλγαρία με "εισιτήριο" το Erasmus+

Δελτίο Τύπου Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς
Πέμ, 08/11/2018 - 15:24

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:  “My Europe, my life, my future” , στο οποίο συμμετέχει το Γ.Ε.Λ. Καλλιμασιάς , πραγματοποιήθηκε η τελευταία  κινητικότητα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες, (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία) στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, στο διάστημα από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι καθηγητές Μελαχροινούδη Ευαγγελία ΠΕ01 και Τομάζος Γεώργιος ΠΕ03.

Επειδή η συνάντηση συνέπεσε με την έναρξη του σχολικού έτους, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την σχετική τελετή στη σχολική μονάδα Dimitar Talev High School και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Τις επόμενες ημέρες, στις συναντήσεις τους οι καθηγητές των εμπλεκόμενων χωρών, έκαναν αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εργασιών που είχαν υλοποιηθεί στα πλαίσια της σύμπραξης και καθόρισαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, καθώς και των εργασιών για την επιτυχή σύνταξη της τελικής έκθεσης. 

Ακόμα παρουσιάστηκαν βίντεο από τις εκδηλώσεις προβολής του προγράμματος στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συζητηθούν νέες μέθοδοι διάχυσης.

Τέλος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που συμπληρώνονταν μετά από το τέλος της κάθε κινητικότητας, με σκοπό την αξιολόγηση κάθε κινητικότητας ξεχωριστά και όλου του έργου συνολικά.

Παράλληλα με τις εργασίες, το σχολείο της Βουλγαρίας είχε οργανώσει διάφορες επισκέψεις για τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της χώρας.  

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 17:44

Οπως σημειώνεται σε σχετική αναφορά του ΜΕΟΘ.

Για άλλη μια φορά το Δημοτικό σχολείο Θυμιανών Αγίου Μηνά βραβεύται για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ρομποτικής.

Η απίστευτη δουλειά και οι γνώσεις του Μάκη Σαμολαδά, η υποστήριξη της Δώρα Σκουλούδη καθώς και συνδρομή τόσο του Διευθυντή Στέλιου Καμπούρη και υποδιευθυντή Θέμη Κολλιάρου καταφέρνουν κάθε χρόνο το χωριό μας να ακούγεται και να βραβεύεται, αφού έχουν ξεπεράσει μεγαθήρια  ιδιωτικά σχολεία και πολυδύναμα σχολεία.

Θα πρέπει να γίνει αναφορά και στους μαθητές της ομάδας καθώς και στους γονείς τους. Χάρη στο επίπεδο και την εργατικότητα τους κατάφεραν για άλλη μια φορά να σταθούν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου διαγωνισμό. Συγχαρητήρια και στο εκπαιδευτικό προσωπικο του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών γιατί αυτά τα παιδιά είναι η διαφήμιση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής προσφοράς τους και της πολύ καλής δουλειάς τους!