Χίος, Τρίτη 16 Ιουλίου

Στην Βουλγαρία με "εισιτήριο" το Erasmus+

Δελτίο Τύπου Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς
Πέμ, 08/11/2018 - 15:24

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:  “My Europe, my life, my future” , στο οποίο συμμετέχει το Γ.Ε.Λ. Καλλιμασιάς , πραγματοποιήθηκε η τελευταία  κινητικότητα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες, (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία) στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, στο διάστημα από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι καθηγητές Μελαχροινούδη Ευαγγελία ΠΕ01 και Τομάζος Γεώργιος ΠΕ03.

Επειδή η συνάντηση συνέπεσε με την έναρξη του σχολικού έτους, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την σχετική τελετή στη σχολική μονάδα Dimitar Talev High School και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Τις επόμενες ημέρες, στις συναντήσεις τους οι καθηγητές των εμπλεκόμενων χωρών, έκαναν αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εργασιών που είχαν υλοποιηθεί στα πλαίσια της σύμπραξης και καθόρισαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, καθώς και των εργασιών για την επιτυχή σύνταξη της τελικής έκθεσης. 

Ακόμα παρουσιάστηκαν βίντεο από τις εκδηλώσεις προβολής του προγράμματος στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συζητηθούν νέες μέθοδοι διάχυσης.

Τέλος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που συμπληρώνονταν μετά από το τέλος της κάθε κινητικότητας, με σκοπό την αξιολόγηση κάθε κινητικότητας ξεχωριστά και όλου του έργου συνολικά.

Παράλληλα με τις εργασίες, το σχολείο της Βουλγαρίας είχε οργανώσει διάφορες επισκέψεις για τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της χώρας.  

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ υποβολής υποψηφιοτήτων έως τις 26 Ιουλίου 2019 για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020
Δευ, 15/07/2019 - 16:49

 

Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society» προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, δίνοντας παράταση στη διαδικασία υποβολής έως 26 Ιουλίου 2019. Το πρόγραμμα αποτελεί τη νέα καινοτομική ακαδημαϊκή συνεργασία τριών Πανεπιστημίων, του Χαροκόπειου (Τμήματα «Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας», «Γεωγραφίας» και «Πληροφορικής και Τηλεματικής») του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων») και του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne (IREST - Institute de Researche et d’ Études Supérieures du Tourisme).

 

Το πρόγραμμα, υιοθετώντας τις πλέον καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, θέτει στο επίκεντρο την παροχή ειδικευμένης κατάρτισης υψηλού επιπέδου, για σύγχρονα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, την Προβολή και τη Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με:

  • την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη
  • τη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού
  • το Μάνατζμεντ και το Μάρκετινγκ της Πολιτισμικής Κληρονομιάς
  • την Ανάπτυξη και Διαχείριση των Τουριστικών Προορισμών
  • την Οικονομία του Τουρισμού, και
  • την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τουριστικές Περιοχές

 

Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται και από τα τρία Πανεπιστήμια. Επιπλέον, όλα τα μαθήματα διεξάγονται στα αγγλικά και πραγματοποιούνται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μηνών. Αποτελείται από δύο εντατικά εξάμηνα κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν χώρα θεωρητικά και σεμιναριακά μαθήματα καθώς και διαλέξεις, που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του Μάνατζμεντ του Τουρισμού και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέσω πρακτικής άσκησης και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.tourismheritage.hua.gr/