Στο 80% με 95% οι εμβολιασμένοι μαθητές στα Λύκεια της Χίου

Μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων στα Γυμνάσια
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/11/2021 - 13:13

Σε ποσοστό 80% με 95%, κατά περίπτωση, είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού οι μαθητές στα Λύκεια της Χίου, όπως δήλωσε πριν από λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Πρόκειται για ένα πολύ υψηλό ποσοστό, με τους μαθητές – όπως είπε- να έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό από την αρχή της σχολικής περιόδου, ενώ  κάποιοι το είχαν ήδη κάνει από το καλοκαίρι.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων το ποσοστό των εμβολιασμένων μαθητών ανέρχεται στο 95%, στο 2ο ΓΕΛ στο 84% και στο 1ο ΓΕΛ στο 80%.

Μικρότερα είναι τα ποσοστά εμβολιασμένων μαθητών στα γυμνάσια, ο οποίος βέβαια για τις συγκεκριμένες ηλικίες ξεκίνησε και αργότερα.

Στα Γυμνάσια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας, το ποσοστό κυμαίνεται από το 35% έως το 55%. Ανάμεσά τους, με 34% το Γυμνάσιο Καλαμωτής, με 38,6% το 2ο Γυμνάσιο, 48% το Γυμνάσιο Κάμπου και με 50% το 1ο Γυμνάσιο.

Ο κύριος Ευαγγελινός επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στη Χίο στα σχολεία δεν έχουμε αρκετά κρούσματα.

Αφενός ο εμβολιασμός, αφετέρου η έγκαιρη ενεργοποίηση, όταν παρουσιαστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού, έχουν αποτρέψει τα χειρότερα.

«Μπορούμε να πούμε ότι τα σχολεία μας είναι αρκετά προστατευμένα», κατέληξε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως η χρήση μάσκας.

sto_80_me_95_oi_emvoliasmenoi_mathites_sta_lykeia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα