Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ναυτική εκπαίδευση

Τρί, 25/05/2021 - 17:10

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί (25/05/2021) με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ Χίου), Γιάννη Μάργαρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, Γιάννης Μανάρας.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα θέματα που αφορούν την ναυτική εκπαίδευση και γενικότερα τη ναυτιλία. Ο κ. Μάργαρης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο επισημαίνοντας ότι υπάρχει  μεγάλο ενδιαφέρον  από τους νέους για την ενασχόληση με το επάγγελμα του ναυτικού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος  επεσήμανε τη διαχρονική σημασία της ναυτιλίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και συνεχάρη τον Διοικητή της ΑΕΝ για την υποδειγματική λειτουργία της Ακαδημίας και το αξιόλογο έργο του.

Τέλος, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε και διασφαλίστηκε η άριστη επικοινωνία και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χίου και της ΑΕΝ ενώ κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την ανάδειξη του ναυτικού χαρακτήρα του νησιού μας.

 

 

Σχετικά Άρθρα