Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Στον Α. Μιχαηλίδη οι Τεχνολόγοι Εκπαιδευτικοί για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Νομού Χίου
Τετ, 05/09/2018 - 15:52
Α. Μιχαηλίδης

Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου (ΠΤ ΕΤΕΒΑ) ως μέρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ), πιστό στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Καταστατικό της Ένωσης και ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, παρατηρεί, αναδεικνύει και δημοσιοποιεί, όταν απαιτείται, προβλήματα υποδεικνύοντας και πιθανές λύσεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του.

Παρότι κρίνεται ως θετικό βήμα η τελευταία, έγκαιρη, απόφαση 4727/30-8-2018 του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με την οποία στα τρία (3) από τα (5) ΕΠΑΛ της Χίου τα προς έγκριση ολιγομελή περιορίστηκαν σε οκτώ (08) διαπιστώνει ότι, παρόλες τις προσπάθειες η ανασφάλεια επιτείνεται σε 21 μαθητές/τριες και στις οικογένειές τους, μέχρι σήμερα, ως προς την εγγραφή τους, καθώς και στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Χίο. Ως εκ τούτου, το Περιφερειακό Τμήμα της ΕΤΕ Β.Α. θα συνεχίσει τις επαφές του ώστε, εγκαίρως, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στη Χίο.

 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση, με τον βουλευτή Χίου, κο Ανδρέα Μιχαηλίδη, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30π.μ. στο γραφείο του βουλευτή στη Χίο, ενώ το  ΠΤ της ΕΤΕΒΑ εκπροσώπησε ο υπεύθυνός του, κος Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης. Στην συνάντηση παρευρέθη εκ μέρους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χίου, ο κος Μάρκελλος Κοινούσης.

Ο υπεύθυνος του ΠΤ της ΕΤΕΒΑ καθώς και ο συνάδελφος από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου ενημέρωσαν τον βουλευτή για δυο σημαντικά ζητήματα:

  • Την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στη Χίο
  • Την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Χίο

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της έγκρισης των υπολειπόμενων ολιγομελών τμημάτων στη Χίο με τον βουλευτή να αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εγκριθούν.

Το ΠΤ της ΕΤΕΒΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πραγματοποιηθείσα ενημερωτική συνάντηση και περιμένει από τον βουλευτή Χίου έγγραφη ενημέρωση για συγκεκριμένες ενέργειές του, που θα επιβεβαιώνουν το δίκαιο των αιτημάτων του Π.Τ της ΕΤΕΒΑ.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας και για δικές σας ενέργειες.

 

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.