Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Σύσκεψη στο Δήμο για τις ανάγκες στα σχολεία

Δελτίο Τύπου
Τρί, 19/05/2020 - 15:49

Συνάντηση με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τις ανάγκες της Εκπαίδευσης στο νησί μας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Πατεριμού, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αντώνη Ζερβάκη και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,  Ευτυχίας Βλυσίδου και Αριστείδη Κελεπερτζή, καθώς και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κων/νου Χατζησταμάτη και Ειρήνης Ψύλλου.

Οι Διευθυντές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νησιού μας, τα οποία ξεκινούν από τις υποδομές και τα κτηριακά ζητήματα μέχρι και τις αυξημένες, ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες ανάγκες ενόψει των μέτρων για την προστασία από την πανδημία. Από την πλευρά του Δήμου, τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών μετέφεραν προς τις Διευθύνσεις ότι ο Δήμος Χίου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα τα σχολεία του νησιού μας, διατηρώντας αδιάλειπτη την προσοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον για την παιδεία, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό εργασίες απολύμανσης και ψεκασμού στα σχολεία με πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ δε, έχουν μοιραστεί απορρυπαντικά και μάσκες.

Τέλος, από τις σχολικές επιτροπές έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να εξοπλιστούν τα σχολεία μας με ψηφιακό υλικό και μέσα ούτως ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των μαθητών βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys