Τάση αύξησης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία

Πέμ, 26/07/2018 - 14:30

Αύξηση του μαθητικού δυναμικου στα δημοτικά σχολεία της Χίου αποτυπώνουν οι εγγραφές που έγιναν μέχρι και τον Ιούνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην "Α" ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, μιας και είχαν γραφτεί 3.077 παιδιά έναντι 3.029 που είχαν γραφτεί μέχρι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Το σύνολο των μαθητών θα αποτυπωθεί τον Σεπτέμβρη, λόγω του φαινομένου των καθυστερημένων εγγραφών, αλλά και της ένταξης νέων μαθητών, που οι οικογένειές τους μετακομίζουν στην Χίο εκείνη την περίοδο (π.χ. στρατιωτικοί).

Σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζή στα νηπιαγωγεία ο αριθμός των παιδιών που έχουν εγγραφεί φτάνει στα 839, κατά 20 λιγότερα από πέρσι, όμως και στα νήπια τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν μέχρι τον Σεπτέμβρη με τις νέες εγγραφές.

Τέλος, όσον αφορά την στελέχωση των σχολείων και φέτος μεγάλο μέρος των αναγκών θα καλυφθεί από αναπληρωτές (πέρσι προσλήφθηκαν 180 μαζί με εκείνους των ειδικοτήτων), όμως ο αριθμός τους δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη, λόγω της μη οριστικοποίησης του μαθητικού δυναμικού, όπως είπε ο κ. Κελεπερτζής.

Σύμφωνα πάντως με την πληροφόρηση που έχουν 6 με 7 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αναπληρωτές από το υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα