Χωρίς ιδιαίτερα κενά εκπαιδευτικών τα σχολεία της Α/θμιας

Τέλος του χρόνου η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/09/2023 - 12:47

Χωρίς ιδιαίτερα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου, καθώς η διαδικασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Ρε, υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής, αγγλικής φιλολογίας, μουσικής και φυσικής αγωγής.

Επίσης, σημείωσε ότι κενά παρουσιάζονται στην ειδική αγωγή, με 8 από αυτά στην παράλληλη στήριξη, 2 σε τμήματα ένταξης, νοσηλευτές κ.λπ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ήδη 11 αναπληρωτές παρουσιάστηκαν αλλά έλαβαν μακροχρόνια άδεια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κενά που θα πρέπει να καλυφθούν σε δεύτερη φάση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε λόγω των αδειών το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δημοτικών των Ψαρών, όπου ενώ παρουσιάστηκαν 4 δάσκαλοι έφυγαν οι δύο, περιμένοντας την επόμενη φάση των αναπληρωτών, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, για να καλυφθούν τα κενά στο τριθέσιο σχολείο και το ολοήμερο.

Ικανοποίηση υπάρχει και για την μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου, καθώς αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου να είναι όλα έτοιμα, ενώ έχει ήδη παραληφθεί και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

 

horis_idiaitera_kena_ekpaideytikon_ta_sholeia_tis_athmias

Σχετικά Άρθρα