Χίος, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Τέλη Μάρτη πρόσκληση αναπληρωτών καθηγητών

Τρί, 20/02/2018 - 15:39

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις προσκλήσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής, όπως ενημερώνει η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://opsyd.sch.gr

https://www.minedu.gov.gr

https://dide.chi.sch.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/09/2018 - 19:54

Σε αποχή από τα μαθήματα τους προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης  οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, διαμαρτυρόμενοι για την μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων του σχολειού τους από το Υπουργείο Παιδείας.

«Δίνουμε μια μικρή παράταση στους αρμοδίους να ξανασκεφτούν το θέμα των ολιγομελών τμημάτων και αν μέχρι αύριο δεν έχουν αλλάξει απόφαση θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως η κατάληψη» ανέφερε από το 15μελες συμβούλιο ο Γιάννης Γιαννουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και ένας μαθητής να υπάρχει έχει υποχρέωση η πολιτεία να τον στηρίξει.

Στην β' τάξη του τμήματος οικονομίας και διοίκησης φοιτά η Άννα Παυλιδάκη, ενός τμήματος ολιγομελούς, που αυτή την στιγμή δεν έχει έγκριση να συνεχίσει την λειτουργία του.

«Άρα εγώ, μας λέει, πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση και να ξαναγυρίσω στην α’ τάξη», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο  όχι μόνο της αλλάξει την επιλογή της αλλά και της «ακυρώνει» ένα χρόνο φοίτησης.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που οι μαθητές πραγματοποιούσαν αποχή ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών, μαζί με μέλη της ΕΛΜΕ Χίου, εξέταζε  τα μελλοντικά τους βήματα προς την κατεύθυνση πιθανά κινητοποιήσεων αν το υπουργείο παραμένει στην αρχική του θέση.

 

 

 

Γιαννουλακης γιαννης

Παυ΄λιδακη αννα