Τη Δευτέρα το απόγευμα το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά των προσφύγων - μεταναστών

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ", ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 10/10/2018 - 09:03
Ηχητικό απόσπασμα: 

Προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η δράση, αλλά και να αντιμετωπιστούν κάποια πρακτικά προβλήματα μεταφοράς μαθητών κ.λπ. το άνοιγμα των Σχολείων τις απογευματινές ώρες στο Νομό μας, για τα παιδιά προσφύγων - μεταναστών, αντί της Πέμπτης 11/10 θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 15/10/18.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, στην εκπομπή "Καλημέρα Χίος" του "Ράδιο Αλήθεια" η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, για τα προσφυγόπουλα που θα πάνε Γυμνάσιο όντως λείπουν ένας πληροφορικός και ένας γυμναστής -ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του- αλλά με Φιλόλογο και Αγγλικό που έχουν τοποθετηθεί η ΔΥΕΠ θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά από αύριο. Η απόφαση αναβολής ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο Παιδείας, δήλωσε η κα Βλυσίδου, επισημαίνοντας γι' ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας κίνδυνος για τους ντόπιους μαθητές από την είσοδο των προσφυγόπουλων στα Σχολεία.

Η Δ/ντρια επανέλαβε ότι όλα τα παιδιά πουα θα πάνε σχολείο είναι εμβολιασμένα, σε αντίθεση με πολλά παιδιά του μόνιμου τοπικού πληθυσμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των ελλήνων εμβολιασμένων μαθητών είναι σε μονοψήφιο αριθμό ποσοστού. Και αναφέρθηκε ταυτόχρονα σε περίπτωση χιώτη μαθητή που αρρώστησε από λοιμώδη μονοπυρήνωση και επέστρεψε στο σχολείο του να παρακολουθήσει τα μαθήματά του πριν το προβλεπόμενο και συνιστώμενο χρονικό περιθώριο πλήρους ανάρρωσης, θέτοντας σε κίνδυνο και τους συμμαθητές του και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου του!

Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι τη Δευτέρα και καθημερινά και όποτε τελικά λειτουργήσει η ΔΥΕΠ στο 3ο Γυμνάσιο εκείνη θα είναι έξω από το Σχολέιο να υποδέχεται τα παιδιά, μην αφήνοντας κανέναν να ασχημονήσει σε βάρος τους.

Σχετικά Άρθρα