Χίος, Δευτέρα 25 Μαρτίου

Τριήμερο εκδηλώσεων σε Πειραιά και Αθήνα

Από το Π.Μ.Σ. «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε.» του Παν. Αιγαίου
Τρί, 15/01/2019 - 15:14

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη έχει προγραμματισθεί πρόγραμμα   επιστημονικών   εκδηλώσεων   και   εκπαιδευτικών επισκέψεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε." (Π.Μ.Σ. ΝΑ.Μ.Ε.) του Τμήματος    Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών   Υπηρεσιών   του   Πανεπιστημίου   Αιγαίου   (MSc   Program   in "Shipping, Trade and Transport") στην Αθήνα και τον Πειραιά.

 

Το  πρόγραμμα  περιλαμβάνει  επισκέψεις  σε  σημαντικά  έργα  υποδομής  όπως  το Piraeus  Container  Terminal  της  Cosco  στο  Ικόνιο  και  ο  Τερματικός  Σταθμός Συνδυασμένων Μεταφορών και Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου. Επίσης, το Π.Μ.Σ.  ΝΑ.Μ.Ε.  θα  επισκεφθεί  σημαντικούς  θεσμικούς  φορείς  και  εταιρείες  της ναυτιλίας και των μεταφορών γενικότερα, όπως το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αγγελικούση.

 

Οι επισκέψεις στα μεγάλα έργα υποδομής συνοδεύονται και με παρουσιάσεις και διαλέξεις εκπροσώπων των φορέων υλοποίησης και λειτουργίας των έργων σε σχέση με τη στρατηγική και το μελλοντικό αναπτυξιακό σχεδιασμό τους. Ομοίως, κατά τις επισκέψεις  στους  θεσμικούς  φορείς  και  εταιρείες  του  ναυτιλιακού  κλάδου,  οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες ομιλίες εκπροσώπων των φορέων.

 

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το τριήμερο πρόγραμμα κλείνει πανηγυρικά με μία Επιστημονική  Ημερίδα,  που  φιλοξενείται  από  το  Εμπορικό  και  Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) με θέμα: «Παραγωγικός   ιστός    πόλεων    και    ανάπτυξη    λιμένων:    αλληλεπιδράσεις, στρατηγικές, στόχοι» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών που θα εστιάσουν σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης σχετικά με κρίσιμα θεσμικά, τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα και στρατηγικές της ναυτιλίας, των μεταφορών και των λιμένων.

 

Το συνολικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

▪     Όμιλος Αγγελικούση.

▪     Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

▪     Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Πειραιά (Cosco).

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

▪     Τερματικός Σταθμός Συνδυασμένων Μεταφορών ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο –

Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου.

▪     Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

 

 

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

 

Ημερίδα:

«Παραγωγικός   ιστός    πόλεων    και    ανάπτυξη    λιμένων:    αλληλεπιδράσεις,

στρατηγικές, στόχοι»

 

Ομιλητές:

Κ. Αχλαδίτης, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ, Διευθύνων Σύμβουλος, Golden Cargo

Δ. Λεμονάκης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Διευθύνων Σύμβουλος, Κέδρος Α.Ε.

Μ. Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Γ. Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος, FORTH CRS

Μ. Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου

Ι. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

Κ. Παπανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympia Odos Operation S.A.

Γ. Ξηραδάκης, Πρόεδρος Propeller Club, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC

Σχετικά Άρθρα

Σκοπός της Εκπαίδευσης είναι να κάνει τους μαθητές ευτυχισμένους στη ζωή τους!
Κυρ, 24/03/2019 - 06:30

Με κατάμεστη από μαθητές, καθηγητές και γονείς την αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, γιόρτασε η Μαθηματική Εταιρεία, παράρτημα Χίου, την όμορφη, εποικοδομητική κι απέριττη τελετή των βραβεύσεων για τα παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ''Ευκλείδης'', ''Θαλής'' και ''Ιπποκράτης ο Χίος'', στις 7.00 μ.μ. του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019. Η φετινή τελετή και εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Χιώτη Μαθηματικό Γιάννη Παπαλά, που η ζωή και το έργο του αποτελούν παράδειγμα θετικής δράσης Επαιδευτικού και ανθρώπου.

         Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Χιακού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Ράλης που προλόγισε την εκδήλωση, ''Σκοπός του Σχολείου και των Εκπαιδευτικών είναι να κάνουν τους μαθητές ευτυχισμένους στη ζωή τους, ακονίζοντας την κρίση και τη σκέψη τους, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές, που θα τους οδηγήσουν σε μια πορεία όσο το δυνατόν σταθερή και αταλάντευτη, χωρίς απογοητεύσεις, δυσάρεστα πισωγυρίσματα και υποχρεωτικές αλλαγές κατευθύνσεων...και προπαντός χωρίς αδιέξοδα!''. Συμπλήρωσε δε,ότι και οι Μαθηματικοί διαγωνισμοί με το ίδιο περίπου σκεπτικό θεσπίστηκαν και διεξάγονται, για να τονώνουν και να ακονίζουν το πνεύμα και την κριτική σκέψη των μαθητών, που είναι ο κύριος μοχλός της προόδου και της νέας δημιουργίας. Επαίνεσε και συνεχάρη τους μαθητές που διακρίθηκαν φέτος και συμβούλευσε παιδιά και γονείς να επικεντρώνουν τη σκέψη και τη δράση τους στην ουσιαστική μάθηση που προάγει τη ζωή του ανθρώπου και να μην παρασύρονται από στείρους και ανούσιους ανταγωνισμούς και κούφιους μεγαλεπήβολους αντικατοπτρισμούς επιτυχιών και πλούτου.

           Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας,ότι ''η πιο μεγάλη και πραγματικά βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι...τούτα τα κοφτερά μυαλά που βραβεύονται εδώ σήμερα...που είναι οι μελλοντικοί συνεχιστές του Καραθεοδωρή, του μεγάλου Χιώτη Αστροφυσικού Κριμιζή, του Παπαλά που τιμούμε σε αυτή την εκδήλωση και τόσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων Μαθηματικών και επιστημόνων! Αυτά τα παιδιά μας κάνουν όλους περήφανους, καθηγητές και γονείς.''

            Για τη ζωή και το Εκπαιδευτικό έργο του αειμνήστου Χιώτη Μαθηματικού Γιάννη Παπαλά, μίλησε ο Βρονταδούσης και πολύ αγαπητός Χιώτης Μαθηματικός Ιάκωβος Μπριλής και στη συνέχεια, παλαιοί μαθητές του Γιάννη Παπαλά όπως ο Νίκος Ρωξάνας και ο Δημήτρης Μελαχροινούδης αναφέρθηκαν σε χαρακτηριστικά και διδακτικά περιστατικά από τη μαθητική τους ζωή με τον αείμνηστο Παπαλά που χαράχτηκαν στη μνήμη τους ανεξίτηλα.

            Ο Ιάκωβος Μπριλής ανάμεσα σ' όλα τ' άλλα που εξιστόρησε, υπογράμμισε ένα περιστατικό με κάποιον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης που κατά την επίσκεψή του στη σχολική τάξη, επιχείρησε να ζορίσει τον Παπαλά, που εξέταζε μαθητές εκείνη τη στιγμή, λέγοντάς του, ''κύριε Καθηγητά δεν θα προχωρήσετε στην παράδοση του παρακάτω μαθήματος επιτέλους;!...''. Τότε ο Παπαλάς ευθαρσώς και αμέσως του απάντησε. ''Όχι κύριε Επιθεωρητά, δεν θα προχωρήσω στο παρακάτω μάθημα αφού οι μαθητές αντιμετωπίζουν ακόμα τόσες δυσκολίες στο σημερινό''. Η τολμηρή αυτή απάντηση και στάση του Καθηγητή Γιάννη Παπαλά, δείχνει την  αγάπη του για τους μαθητές και την πάγια πρόθεση του να ωφελήσει και να μορφώσει πραγματικά τα παιδιά, όπως τόνισε εύγλωτα στην ομιλία του ο Ιάκωβος  Μπριλής.

           Σε πολύ χαρούμενο φιλικό, σχεδόν οικογενειακό εορταστικό κλίμα, ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεχώρισαν στους φετινούς μαθηματικούς διαγωνισμούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των απονομών ο Παύλος Καλογεράκης που παρέδωσε ένα από τα βραβεία, μίλησε για τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας στην πρόοδο των παιδιών και τόνισε την απροσμέτρητα καθοριστική θετική επίδραση της καλής μητέρας.

           Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πάντα ευχάριστος και πρωτότυπος μαθηματικός Μανώλης Ζούντας, μίλησε στα παιδιά για το άπειρο, τις δυνατότητες και τις εκπλήξεις που μας δίνουν οι αριθμοί. Την πολύ ενδιαφέρουσα και πραγματικά διασκεδαστική και ωφέλιμη παρέμβασή του, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε με προσοχή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. 

           Οι βραβευθέντες μαθητές ήταν πολλοί και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για τη Χίο που πάντα είναι στην κορυφή των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων και διακρίσεων.

Δημήτρης Ζαφείρης