Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

UNICEF: Μπράβο 5ο Νηπιαγωγείο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 20/11/2015 - 14:53

Το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χίου κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη συμμετοχή του στη δράση της UNICEF "Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά Τους". Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη “Στοά του Βιβλίου”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με το έργο τους "ταξίδι στο όνειρο" έστειλαν το δικό τους μήνυμα και την ευχή "όλα τα παιδιά, παιδιά πρόσφυγες, παιδιά μετανάστες, είναι πάνω από όλα παιδιά”. Οπως εξήγησε σήμερα η δασκάλα τους Αναστασία Βακιρτζή, Νηπιαγωγός, τα παιδιά εμπνεύστηκαν από όλες αυτές τις προσφυγικές εικόνες που ζούμε όλοι γύρω μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/08/2019 - 11:23

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με το ethnos.gr,  θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών 2019, καθώς οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. 

Μεγαλύτερη είναι η αγωνία γι’ αυτούς που βρίσκονται σε  «βαθμολογικό μεταίχμιο» και η μοίρα τους κρίνεται για λίγα μόρια. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το 2019 θα είναι έτος εκπλήξεων και ανατροπών όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ΤΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιλέξουν και κάποιο από τα 100 και πλέον νέα τμήματα.

Επιπλέον, οι μεχρι τώρα τάσεις υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Αυτό δεν θα ισχύσει για  όλες τις σχολές, οι οποίες οδηγούν στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα, όπως οι Στρατιωτικές, αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση τρομάζει τη νέα γενιά, η οποία ψάχνει πώς θα εξασφαλίσει το μέλλον της. 

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πάντως, θα αρχίσει ένας νέος μαραθώνιος για τους καινούργιους φοιτητές, καθώς θα πρέπει να επιδοθούν στον αγώνα για την ανεύρεση στέγης, ενώ οι υπόλοιποι, θα περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη  μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, η οποία συνήθως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.