Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Υπό κατάληψη και το ΕΠΑΛ Βροντάδου

Πληροφορίες για νέα κινητοποίηση αύριο στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δευ, 01/10/2018 - 11:14

Υπέρ της κατάληψης τάχθηκε η πλειοψηφία των μαθητών του ΕΠΑΛ Βροντάδου σε συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί στο σχολείο τους. Οι λόγοι της κινητοποίησής τους είναι διαφορετικοί από εκείνους που οδήγησαν, εδώ και μέρες, σε κατάληψη τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ, που ζητούν τη λειτουργία τριων ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία τους.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροντάδου (107 τάχθηκαν υπέρ της κατάληψης, 27 κατά και οι υπόλοιποι από το σύνολο των 167 μαθητών του σχολείου δεν συμμετείχαν στη συνέλευση) βάζουν δύο βασικά αιτήματα:

- διαφωνούν με την αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (δια νόμου μαθήματα βαρύτητας από φέτος δεν θα είναι εκείνα της ειδικότητας αλλά τα νέα ελληνικά και τα μαθηματικά)

- ζητούν να  μην καταργηθεί η δυνατότητα εισαγωγής στις ΑΕΝ με το απολυτήριο.

Δεν είναι γνωστό ποια διάρκεια θα έχει η κατάληψη, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί αναμένεται μαθητές των ΕΠΑΛ να κάνουν νέα κινητοποίηση στην πόλη, επιδιώκοντας απαντήσεις στα αιτήματά τους από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 11:20

Το 5ο Δημοτικό παρουσιάζει τη γιορτινή μουσικοχορευτική παράσταση ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ στο κινηματοθέατρο Premier την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 10:00 πμ. και την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ.

Το έργο, είναι βασισμένο στο παραμύθι "τα μελομακάρονα της Ευτυχίας" της Σ. Κώττη και διαρκεί μία ώρα και 20 λεπτά.

Χορογραφίες: οι μαθητές της Στ’

Σενάριο και σκηνοθεσία: Κατερίνα Κώττη

 

Είσοδος εθελοντική συνεισφορά