Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

"Yποβάθμιση του δημόσιου σχολείου φέρνει το νέο νομοσχέδιο"

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/05/2020 - 15:08

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι εκτιμώντας ότι αυτό θα επιφέρει την πλήρη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκαν στα επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι αν αυτά ισχύσουν δεκάδες αναπληρωτές θα οδηγηθούν στην ανεργία καθώς θα υπάρχει σύμπτυξη σχολικών τμημάτων.

«Τιμωρεί τους αναπληρωτές το νομοσχέδιο αυτό», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα καταθέτοντας παράλληλα αντιρρήσεις και για άλλα σημεία όπως για παράδειγμα την διδασκαλία αγγλικών στο νηπιαγωγείο.

«Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί το δημόσιο σχολείο χρόνια πίσω», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Καμπούρης ζητώντας την συμπαράσταση της κοινωνίας στον αγώνα τους.

Τον φόβο ότι οι αναπληρωτές θα οδηγηθούν στην ανεργία λόγω της συγχώνευσης τμημάτων έκανε λόγο το μέλος του ΔΣ και αναπληρώτρια Αγγελίνα Σκούφαλου τονίζοντας με την σειρά της ότι υπάρχει συνεχόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:03

Στην μεγάλη ναυτικοί παράδοση της Χίου αλλά και στην σπουδαιότητα της ναυτιλίας ως ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής  Μπουγδάνος κατά την συνάντηση τους με τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας του περαιτέρω ενίσχυση της ναυτικής  εκπαίδευσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, Οινουσσών και Χίου αντίστοιχα, στην Ναυτική Εκπαίδευση τονίζοντας ότι αυτό που η πολιτεία οφείλει να κάνει είναι να αυξήσει την δυναμικότατα και να τις στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό, συμπληρώνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου  μπορεί να συνδράμει σε επίπεδο  κτιριακών υποδομών.

Σύμφωνα με τον Παντελή Μπουγδάνο ο Γιάννης Πλακιώτακης ήταν θετικός ως προς την ενίσχυση και στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης στο Νομό Χίου χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσε η ΠΕ Χίου.