Υποβολή αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου το σχολικό έτος 2021 - 2022

Πέμ, 13/05/2021 - 14:18

Το Μουσικό Σχολείο Χίου ενημερώνει ότι για την εισαγωγή και την εγγραφή μαθητών στο σχολείο, για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μόνο στο Μουσικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2021.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2021-2022 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2271081360). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://mousikochiou.mysch.gr/wp .

Εκεί θα βρείτε και βιντεοσκοπημένες δράσεις των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους δημιουργούν & ..... οραματίζονται μια άλλη εκπαίδευση !!!

Μία από τις τελευταίες τέτοιες δράσεις έλαβε χώρα λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, στο μάθημα «Νεοελληνική Λογοτεχνία» με δάσκαλο τον Μιχάλη Πιλαβά. Αντιγράφουμε από το σημείωμα που συνοδεύει το βίντεο:

• Η ιδέα έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β Λυκείου. Σήμερα, που «έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη», ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, έχοντας κάνει το self test τους, ένιωσαν πιο ασφαλείς και ανηφόρισαν στο ξωκλήσι λίγο πιο πάνω από το σχολείο, για να τραγουδήσουν την αγάπη τους. Άφησαν για λίγο τις μάσκες τους και «ξανάγιναν ο Ερωτόκριτος δεντρί κι η Αρετούσα κλώνος κι ανάσαναν μαζί μέχρι να ζει ο κόσμος…»

Link: https://www.youtube.com/watch?v=FjFaDiCjEyg, ή https://fb.watch/56dt2mVScu/

Σχετικά Άρθρα