Υψηλό ποσοστό εισαγωγής των αποφοίτων της Χίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/08/2021 - 12:18

Σε… γνώριμα επίπεδα κινήθηκαν οι υποψήφιοι της Χίου αναφορικά με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς τα ποσοστά επιτυχίας είναι για μια ακόμη χρονιά υψηλά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αιμιλιανό Ευαγγελινό το 65% των αποφοίτων Γενικών Λυκείων και το 60% των απόφοιτων Επαγγελματικών Λυκείων πέτυχε τους στόχους του και πέρασε σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αντίστοιχα.

Σταθερά υψηλός είναι και φέτος ο αριθμός των αποφοίτων που επέλεξαν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για να σπουδάσουν, με 37 αποφοίτους ΓΕΛ και 57 απόφοιτους ΕΠΑΛ να εισάγονται είτε σε ΑΕΝ Πλοιάρχων είτε σε ΑΕΝ Μηχανικών.

«Οι νέοι βλέπουμε ότι σταθερά επιλέγουν την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν οι σπουδές στις ΑΕΝ», σχολίασε ο κ.Ευαγγελινός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ικανοποιητικός είναι και ο αριθμός εισακτέων στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμφώνα με τον κ. Ευαγγελινό, καθώς 21 απόφοιτοι ΓΕΛ και 33 απόφοιτοι ΕΠΑΛ, θα είναι πλέον φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε τμήματα της Χίου.

 

ypsilo_pososto_eisagogis_hioton_se_tritovathmia_ekpaideysi

Σχετικά Άρθρα