Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Λας Βέγκας: Πάνω από 50 νεκροί και 100 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση

Nεκρός και ο δράστης
Δευ, 02/10/2017 - 14:27

Περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί και 100 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας. Aνάμεσα στους νεκρούς είναι και αστυνομικοί.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας (the Strip) είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ελεύθερος παραμένει όμως ο συνεργός του.

Ο σερίφης Lombardo επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Η αστυνομία αναζητεί μία γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση.

Η ένοπλη επίθεση κατά του πλήθους σημειώθηκε στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας κάντρι στο Λας Βέγκας.

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η στυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα social media αφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά Άρθρα