16 Μαρτίου: Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία

Δευ, 13/03/2023 - 11:04

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε δράση και ενότητα όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες καθώς και σε σύσκεψη Σωματείων – φορέων, στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, το Εργατικό Κέντρο Χίου, την ΟΕΒΕ, το Σύλλογο Εμπόρων, συνταξιουχικά σωματεία, φορείς και Συλλόγους, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο Χίου, για την οργάνωση της απεργίας της 16ης Μαρτίου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για το δυστύχημα στα Τέμπη και τα αίτια που το προκάλεσαν

Θυμίζουμε ότι ήδη η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, χθες "ένα απέραντο ποτάμι σχηματίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, στέλνοντας την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια που επιχειρεί να συγκαλύψει τους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών, τόσο των κυβερνώντων, σημερινών και προηγούμενων όσο και της  Ηellenic Train, του ΟΣΕ.  Οι δρόμοι του κέντρου σείονταν από τα συνθήματα των διαδηλωτών."

"Το ίδιο κι εμείς", συνεχίζει," εδώ στο νησί μας, όλοι μαζί τις προηγούμενες ημέρες, στις μεγάλες και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, σαν μια γροθιά, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, γονείς, γίναμε η φωνή των νεκρών μας, η φωνή που ζητάει να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος!

Δεν ήταν ούτε λάθος, ούτε ατύχημα! Τους λέμε ξανά ότι δεν μπορούμε πια να ζούμε με επιδόματα και να πεθαίνουμε με εισιτήρια !!!

Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας!!!

• Να οργανώσουμε και να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολεία πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη. Ενώνουμε τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

• Να έρθουν στην επιφάνεια οι διαχρονικά πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί."

Τα αιτήματα της κινητοποίηση συνοψίζονται στα παρακάτω:

• "Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

• Απαιτούμε ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές στα πλοία, αεροπλάνα, τρένα και σχολικά λεωφορεία !

• Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας".

 

 

Σχετικά Άρθρα