21 ευρώ ανά κάτοικο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου!

Δήμαρχος: 'Η τα γυρνάμε πίσω ή διεκδικούμε. Διαμαρτυρόμενα τα χωριά.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 20/11/2015 - 21:45

Σαν ένα κλάσμα των χρημάτων που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, το ύψος της ΣΑΤΑ βάσει της οποίας καταρτίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 για τον Δήμο Χίου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2015. 

«Η υπεύθυνη στάση είναι να προσπαθήσουμε, έστω με τα ελάχιστα, να κάνουμε κάτι», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας: «έχουμε δύο επιλογές, ή να αρνηθούμε τα χρήματα και να τα γυρίσουμε πίσω ή να διεκδικούμε συνεχώς με διαμαρτυρίες μας περισσότερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Στρατή Γδύση, που ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα προσφέρει το ελάχιστο επίπεδο συντήρησης και κάλυψης βασικών αναγκών, τονίζοντας ότι το ποσό της ΣΑΤΑ μειώθηκε στο ύψος της ΣΑΤΑ ενός πρώην καποδιστριακού  Δήμου.

Σαν ένα τεχνικό πρόγραμμα «για γέλια και για κλάματα» το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που έριξε ευθύνες στη δημοτική αρχή για «παντελή και πρωτόγνωρη έλλειψη έργων στα χωριά» και για έλλειψη μελών που θα βοηθούσαν τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Για «φτωχό τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα άκρως απαραίτητα και κάνει μόνο διαχείριση» έκανε λόγο η Ερμιόνη Φρεζούλη από τη "Χιακή Συμπολιτεία" που ψήφισε λευκό.

«Το τεχνικό πρόγραμμα αποτυπώνει την πολιτική λιτότητας και φτώχιας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δίνει 21 ευρώ ανά Χιώτη για έργα», δήλωσε ο Μάρκος Σκούφαλος από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που επέρριψε σημαντικές ευθύνες στη δημοτική αρχή για έλλειψη ενημέρωσης στα Τοπικά Συμβούλια των χωριών, τονίζοντας ότι η διεκδίκηση είναι μονόδρομος, καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πρόεδροι χωριών που διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα των οικισμών τους, λέγοντας είτε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάρτισή του, είτε ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις τους.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρόεδρου του Δαφνώνα, Μιχάλη Μέλη, που τόνισε ότι «δεν έχουμε ενημέρωση για τίποτα, νιώθουμε ότι είμαστε στον αυτόματο».

 

 

Σχετικά Άρθρα