22 Νοεμβρίου Παναιγαιακή κινητοποίηση για τον ΦΠΑ

Κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συναποφάσισαν οι φορείς
Τρί, 31/10/2017 - 13:52

Στις 22 Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για την παναιγαιακή κινητοποίηση, με κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, ενάντια στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Το γνωστοποιεί με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των εκπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

Α) Παναιγαιακή κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου 2017 με κλείσιμο των καταστημάτων και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Β) Μετάβαση εκπροσώπων των φορέων στην Αθήνα και συνάντησή τους με τον Υπουργό Οικονομικών και τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Επίσης όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, κατά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Επιμελητηρίου Χίου ο Βουλευτής Χίου δε δεσμεύθηκε για τη δρομολόγηση σχετικής τροπολογίας η οποία θα διασφαλίζει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από το σύνολο των παριστάμενων εκπροσώπων.

«Η μόνη δέσμευση που δόθηκε εκ μέρους του, είναι η διαβεβαίωση ότι θα συνδράμει, ώστε να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου.

Σχετικά Άρθρα