299.000 ευρώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο για υγεινομική "θωράκιση" λόγω covid-19

Παρέμβαση του Γ. Αμπαζή από την ΛΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο που αποφάσισε επίσης τη σύσταση νομικής υπηρεσίας
Πέμ, 01/10/2020 - 16:05

Στην κάλυψη υγειονομικών κενών,με έμφαση στα μικρά νησιά, όπως τα Ψαρά και οι Οινούσσες αλλά και σε απομακρυσμένα αγροτικά ιατρεία καθώς και στην ενίσχυση με προσωπικό των ιατρείων των ΚΥΤ στην περιοχή μας, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που δημιουργούνται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στοχεύει απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου B. Aιγαίου για εξασφάλιση χρηματοδότησης 299.000 ευρώ προκειμένου να γίνει προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού και προσλήψεις γιατρών.

«Στα Ψαρά και στους Φούρνους θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων covid-19 με την προμήθεια του εξειδικευμένου εξοπλισμού, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για την μεταφορά τυχόν κρούσματος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ, Γιώργος Αμπαζής.

Στην ίδια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπως είπε, δρομολογήθηκε η διαδικασία σύστασης νομικής υπηρεσίας στην περιφέρεια με την πρόσληψη 3 δικηγόρων, ένας εκ των οποίων έχει ζητηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Π.Ε. Χίου, ενώ εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα που προβάλουν οι ντόπιοι καλλιτέχνες για ενίσχυσή τους από την πολιτεία, λόγω της οικονομικής ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της ακύρωσης των δραστηριοτήτων τους από τα μέτρα περιορισμού του covid -19.

Τέλος ο κος Αμπαζής αναφέρθηκε και στο θέμα των μαθητικών δρομολογίων, λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ενώ επέμεινε και στην τήρηση όλων των προβλεπομένων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην πρόληψη συνοδών των μαθητών που θα επιβαίνουν τα λεωφορεία.

Σχετικά Άρθρα