Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

3,7 εκατομμύρια για την ενεργειακή αναβάθμιση του "Ιωνικού" Κολυμβητηρίου

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 30/07/2018 - 12:02
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η ενεργειακή Αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.724.346 ευρώ, με δικαιούχο   τον Δήμο Χίου, είναι ένα από τα τρία έργα που αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται μετά από απόφαση της Περιφερειάρχη , Χριστιάνας Καλογήρου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στο κτηριακό κέλυφος του Κολυμβητηρίου και αλλαγή στο "μπαλόνι", με την κα Καλογήρου να δηλώνει στο Ράδιο "Α" ότι μπορούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή του στο "Ιωνικό", θυμίζοντας ότι το κολυμβητήριο Χίου εξυπηρετεί περισσότερους από 600 αθλητές, μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και δράσεις μαζικού αθλητισμού και ΑμεΑ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας χρηματοδοτούνται επίσης η Ενεργειακή αναβάθμιση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ και δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτηρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμαι τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 09:25

Στην άποψη ότι ο Νότης Μηταράκης, και μέσω αυτού η κυβέρνηση, συμφώνησε σε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη τις επιτάξεις περιοχών και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επέμεινε την Τρίτη ο Κώστας Μουτζούρης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε την Πέμπτη και Παρασκευή συναντήσεις με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου ώστε να συμφωνηθεί η αντιπρόταση στον υπουργό Μετανάστευσης.

«Όταν συζητήσαμε χθες με τον κ. Μηταράκη, εκεί που καταλήξαμε ότι από μηδενική βάση θα γίνει ο διάλογος για κάποιο διάστημα, και η μηδενική βάση περιλαμβάνει τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης. 

«Όλα είναι δυνατά, και αλλαγή οριοθετήσεων, ένας διάλογος από μηδενική βάση τα περιλαμβάνει όλα, δώστε χρόνο». «Εάν η κυβέρνηση έχει αλλάξει γνώμη στο ενδιάμεσο διάστημα δικό της θέμα» πρόσθεσε.  

«Μπορεί να έχουμε πιο έξυπνη σκέψη κ. υπουργέ δήλωσε ο κ. Μηταράκης ότι είπε στον κ. Μηταράκη. 

Προειδοποίηση για Ιντλίμπ

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επέμεινε ότι «ρεαλισμός είναι η σωτηρία των νησιών… Πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται οι νησιώτες, έχουν δεχθεί 1 εκατ. τώρα από το Ιντλίμπ ανεβαίνουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, από τα νησιά μας θα περάσουν». 

Πηγή: skai.gr