«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στασιμότητα στην εκτέλεση έργων»

Κριτική στην Δημοτική Αρχή ασκεί η «Πρωτοβουλία για την Χίο»
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 17/09/2021 - 14:48

Σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση εντεταγμένων έργων, αποδίδει στην Δημοτική Αρχή η Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Χίο» με τα μέλη της Μανώλη Βουρνού, Παντελή Καμπούρη και Νίκο Λαμπρινούδη να επισημαίνουν ότι «πολλά πράγματα και έργα που έπρεπε να προχωρούν βλέπουμε ότι έχουν μείνει πίσω».

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Μανώλης Βουρνούς υπογράμμισε ότι «η Δημοτική Αρχή αναλώνεται σε ακριβοπληρωμένες φιέστες και πρέπει να ξυπνήσει από αυτό τον λήθαργο».

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου και πρώην Πρόεδρος Παντελής Καμπούρης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις έργων σε αθλητικές υποδομές και παιδικούς σταθμούς, καλώντας τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου να συνεργαστούν έτσι ώστε να προχωρήσουν έργα, όπως για παράδειγμα ο παιδικός σταθμός της Βέσσας αλλά και το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

«Είχαμε ένα πολιτικό όραμα και ένα σχεδιασμό που απειλείται να καταστραφεί και αυτό δεν θέλουμε να το αφήσουμε να γίνει».

Την δική του αγωνία για τα έργα που είναι δρομολογημένα για το Ιωνικό Κολυμβητήριο εξέφρασε το μέλος της «Πρωτοβουλίας» και επίσης πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νίκος Λαμπρινούδης.

«Βλέπουμε να υπάρχει μια στασιμότητα στα έργα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, όπως για παράδειγμα στις εργασίες για την αλλαγή της τέντας. Το χρονοδιάγραμμα ήταν 8 μήνες με την σύμβαση να έχει υπογραφεί τον Απρίλη του 2021 και τώρα ζητήθηκε 8μημη παράταση», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι όλο αυτό δημιουργεί προβλήματα σε σωματεία και πολίτες.

«Είχαμε φθάσει μέχρι και .1000 άτομα να χρησιμοποιούν το Ιωνικό Κολυμβητήριο», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει για την πορεία των έργων αλλά και παράλληλα είμαστε διατεθειμένοι αν μας ζητηθεί να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει», είπε ο κ. Λαμπρινούδης.

Κλείνοντας τόνισε ότι «τα έργα ανήκουν σε όλη την Χίο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται».

 

 

i_dimotiki_arhi_na_xypnisei_apo_ton_lithargo

Σχετικά Άρθρα