Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στο Δικαστικό Μέγαρο

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 16/02/2024 - 10:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την απογοήτευσή του για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα έργα, μεταξύ των οποίων το Δικαστικό μέγαρο, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

«Υπήρχαν 2- 3 έργα που είχε μπει το νερό στ’ αυλάκι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει τελειώσει το δικαστικό μέγαρο», ανέφερε και συνέχισε:

«Από την πλευρά του υπουργείου, ενώ το έργο είχε εγκαταλειφθεί το 2015, το 2020 πήραμε την αποτυχημένη εργολαβία, κάναμε νέα κοινή υπουργική απόφαση µε παραχώρηση της έκτασης, βρήκαμε τα επιπλέον λεφτά που χρειαζόταν, προκηρύξαμε και πάλι το έργο, βρήκαμε εργολάβο, τον βάλαμε και τον πληρώνουμε. Το δημόσιο σ’αυτό το έργο, όπως και στο διάδρομο του αεροδρομίου δεν έχει εγκαταλείψει κάποιο έργο, δεν έχει αφήσει απλήρωτο τον εργολάβο.»

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στο έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι σημειώνοντας ότι εξ’ αρχής ήταν γνωστό ότι το πρώτο γέμισμα του  – επειδή πρέπει να δοκιμαστεί – θα γίνονταν σε μήνες που δεν έχει πολλές βροχοπτώσεις, οπότε θα ξεκινήσει να γεμίζει – αν βρέξει βέβαια – από φέτος το καλοκαίρι.

Τέλος ανέφερε ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται στη Χίο ο υφυπουργός υποδομών, κος Ταχιάος προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τα έργα του αεροδρομίου, του φράγματος Κόρης Γεφύρι, αλλά και του δικαστικού μεγάρου.

 

Σχετικά Άρθρα