Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Άγχος να δικαιολογήσουν κάποιοι την... ύπαρξη τους

Πέμ, 28/05/2020 - 06:16

Με το παρακάτω δελτίο απαντά το Γραφείο τύπου του Δήμου, στην κριτική που γίνεται στον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την αστοχία της ανάδειξης του μονοπατιού στον Φακά Θυμιανών.

"Στην ανερμάτιστη βιασύνη και τη φουριόζικη εμπάθεια όλων εκείνων που προσπαθούν με αμυαλιά, άγνοια και φυσικά πρωτόγνωρη επιθετικότητα να μηδενίσουν τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής σε καθετί που μετρήσιμα και αποδεδειγμένα γίνεται εδώ και οκτώ μήνες, παρά τις φουρτούνες που επιτυχώς αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, συνιστούμε ψυχραιμία. Καλό θα ήταν να παραμερίσουν το μηδενισμό, το λιθοβολισμό, τη διαστρέβλωση, την αλαζονεία, τη λαϊκιστική, φτηνή και εύκολη αντιπολίτευση, διότι η Χίος και ο Δήμος ταξιδεύουν με ασφάλεια. Κατανοούμε ότι αφενός μεν, κάποιοι πρέπει να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και το ρόλο τους, πυροβολώντας και γκρεμίζοντας, ενώ, αφετέρου, κάποιοι άλλοι, κάνοντας τη μόδα του πληκτρολογίου επάγγελμα, «παίζουν» ανέξοδα εκτοξεύοντας λεκτικά πυροτεχνήματα. Δυστυχώς όμως, αυτές οι πρακτικές τραυματίζουν και τη δημοκρατία και τον τόπο.

 

Εμείς συνεχίζουμε και δυνατά και αποφασιστικά!"

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"