Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου: Το εκτρωματικό νομοσχέδιο είναι μόνο για τα σκουπίδια

Δευ, 14/06/2021 - 21:39

«Πρόταση προς τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου και τα Σωματεία της δύναμής του» κάνει η Αγωνιστική Ενότητα του Εργατικού Κέντρου Χίου σε ανακοίνωση της και συνεχίζει:

«Μετά την πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη 2021, με τους χιλιάδες απεργούς στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα των εργαζομένων της χώρας μας είναι ένα: δεν θα δεχτούμε να γίνουμε δούλη του 21ου αιώνα.

Η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη ψήφιση του εκτρώματος είναι αυτό που μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Συντονίζουμε τη δράση μας με όλα τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οργανωμένα, μαζικά, ενωτικά δίνουμε τη μάχη για να μην εκπληρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, αφεντικών και ΕΕ, που μας θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Το εκτρωματικό νομοσχέδιο δεν παίρνει από αλλαγές, διαβουλεύσεις και φτιασιδώματα. Είναι μόνο για τα σκουπίδια. Εκεί να το πετάξουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι.

Για αυτό το λόγο προτείνουμε να προκηρυχθεί απεργία στις 16 Ιούνη 2021:

• Από όλα τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

• Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να συνεδριάσει άμεσα με το ίδιο θέμα, παίρνοντας μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

• Να συντονίσουμε τα βήματά μας με το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, με το ίδιο πλαίσιο που είχαμε βάλει στην απεργία στις 10 Ιούνη 2021

Ήδη έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 16 Ιούνη 2021 η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο τομέα!

Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου, Άρτας, Λαμίας, Λέσβου, Σάμου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Εύβοιας, Λευκάδας - Βόνιτσας, Iωαννίνων, Θεσπρωτίας, Φωκίδας.

Και οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Επίσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η ΔΟΕ.

Να πυκνώσουν τη δράση μας από σήμερα και μέχρι την απεργία. Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς γνώση του περιεχομένου του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση για να τσακίσει τον κόσμο της δουλειάς. Με συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις να εξασφαλίσουμε ακόμα μια φορά την επιτυχία της απεργίας. Το αγωνιστικό κλίμα να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο

Τα αντεργατικά μέτρα είναι προαπαιτούμενα του νέου super μνημονίου.

Τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα του περιβόητου ταμείου ανάπτυξης και των πολλών δις ευρώ που θα βάλουν στις τσέπες τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μεγάλα αρπαχτικά του ιδρώτα μας. Τα μέτρα που συνοδεύουν το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα σούπερ μνημόνιο που ενσωματώνει προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, όσους προωθούνται σήμερα και όσα σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον. Τα κυβερνητικά σχέδια για νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση είναι ομολογημένα εδώ και πολύ καιρό, θα είναι η συνέχεια του νέου κύκλου επίθεσης.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να φέρουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας

Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε την ζωή μας, για να αποκρούσουμε την επίθεση και να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας. Ακριβώς επειδή ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, παίρνει μέτρα απέναντι στα συνδικάτα.

Προσπαθούν να θωρακίσουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο για να υλοποιούν ανενόχλητοι τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και τους σχεδιασμούς.

Η υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί ότι αυτοί που φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους θα σκεφτούν τη δική μας ζωή.

Αυτοί μας θέλουν να δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ, απλήρωτοι, τσαλακώνοντας την υγεία μας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει εμείς να παλέψουμε να γίνουν πραγματικότητα.

Μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσία.

Απαιτούμε την κατάργηση:

• Του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς, που σήμερα γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί με «ατομική συμφωνία» του εργαζόμενου.

• Του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.

• Των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

• Του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.
των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Σχετικά Άρθρα