Αίτημα ανάκλησης του "λουκέτου" σε καταστήματα της Eurobank

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 02/02/2022 - 12:22

 Επιστολή προς μέλη του Δ.Σ. και ανώτερα στελέχη της Eurobank σχετικά με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο 25 υποκαταστημάτων, μεταξύ των οποίων και ένα στη Χίο, έστειλε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα δυσχεράνει την καθημερινότητα χιλιάδων μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών της Χίου, αλλά και ότι τέτοιες αποφάσεις εκ μέρους πολλών οργανισμών κατά τα τελευταία έτη για συρρίκνωση των δικτύων εξυπηρέτησής τους πλήττουν δυσανάλογα και υποβαθμίζουν τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, όπως η Χίος, καθώς θέτουν εμπόδια στην πρόσβαση σε υπηρεσίες και εντείνουν το αίσθημα εγκατάλειψης και απομόνωσης των κατοίκων.

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως μια τέτοια απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια τεράστια συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και των θέσεων εργασίας τραπεζοϋπαλλήλων στη χώρα μας κατά τη δεκαετία 2010-2020,  όπως καταγράφεται και από στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάτι που μεταξύ άλλων εντείνει την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του κλάδου.

Τέλος, ο Α. Μιχαηλίδης υπογραμμίζει προς τη Διοίκηση της τράπεζας πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων κατά τα προηγούμενα έτη έχει γίνει επανειλημμένα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, γεγονός που θα πρέπει να αντανακλάται και στις αποφάσεις και πρακτικές των τραπεζών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητά την επανεξέταση και ανάκληση της απόφασης αυτής.

aitima_anaklisis_toy_loyketoy_se_katastimata_tis_eurobank

Σχετικά Άρθρα